Δεν έγιναν τελικά την Δευτέρα οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Εύβοιας - Νέες καταγγελτικές ανακοινώσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δεν έγιναν τελικά την Δευτέρα οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Εύβοιας - Νέες καταγγελτικές ανακοινώσεις

Για την Δευτέρα (04-01-2021) είχαν προγραμματιστεί οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στο υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Εύβοιας, ωστόσο, όπως είχε καταγγελθεί (δείτε ΕΔΩ), αυτό δεν έγινε...

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης:

Η ακύρωση, χωρίς καμία εξήγηση, του προγραμματισμένου για σήμερα εμβολιασμού στα νοσοκομεία της Εύβοιας, αλλά και σε δεκάδες άλλα νοσοκομεία και σε όλα τα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, δείχνουν την ανυπαρξία σχεδιασμού και την πλήρη ανικανότητα στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν με το επικοινωνιακό σόου των προηγούμενων ημερών και συνεχίστηκαν με τις selfie των κυβερνητικών στελεχών, που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών. Τα «γαλάζια» εμβόλια προηγήθηκαν από αυτά που ήταν προγραμματισμένα για το προσωπικό των νοσοκομείων, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, καθώς ακόμη και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι υγειονομικοί την ανοσία, μπορεί να είναι σωτήριο για τους ίδιους αλλά και για το σύστημα υγείας. Σήμερα, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βιώνουν έναν διαρκή εμπαιγμό από την κυβέρνηση, καθώς ακόμα και το πολύτιμο όπλο για τη προστασία της ζωής τους, παρέχεται προνομιακά στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Από τις 3 εκατ. δόσεις εμβολίου τον Αύγουστο δια στόματος του Υπουργού Υγείας, φτάσαμε στις 300 χιλ. και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει λάβει 93.600 και από αυτές τις δόσεις έχουν γίνει μόλις 3.000 εμβολιασμοί.

Το εμπόριο ελπίδας δεν μπορεί να υπερκαλύψει την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης με τις αναβολές των εμβολιασμών στα νοσοκομεία, η οποία δείχνει για ακόμη μία φορά ότι η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους που είναι εκτεθιμένοι καθημερινά στον ιό και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην Διοικητής του (παλαιού) Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος:

Ως πρώην Διοικητής των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης αλλά και ως ενεργός Πολίτης,θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για τη σημερινή (4/1/2021) ματαίωση της έναρξης εμβολιασμού των Γιατρών, Νοσηλευτικού και όλων των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Εύβοιας. Με θλίβει το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά δυστυχώς συνεχίζεται η διάκριση σε βάρος της Εύβοιας αποτελώντας σοβαρή πρόκληση:

• Ιδιαίτερα για τους Γιατρούς, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και Λοιπό Προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αφού είναι γνωστό το μεγάλο βάρος που έχουν σηκώσει λόγω και της πρόσφατης μετεγκατάστασης στο Νέο Νοσοκομείο αλλά και τον ορισμό του ως Νοσοκομείο υποδοχής Covid-19,με τις μεγάλες ελλείψεις (ιδιαίτερα μόνιμων Γιατρών).

• Ιδιαίτερα για την Εύβοια (αν και είμαστε το μεγαλύτερο νησί μετά την Κρήτη-κάντε σύγκριση με τις Μονάδες Υγείας που διαθέτει και όχι μόνο), που τόσο καθυστερημένα αποκτήσαμε επιτέλους ένα Νέο Νοσοκομείο.

• Ιδιαίτερα όταν ήδη έχει εμβολιαστεί το Προσωπικό σε αρκετά άλλα Νοσοκομεία της Χώρας μας Και (εξόχως) ιδιαίτερα όταν παραβιάστηκεοεμβολιασμός της λίστας των Υγειονομικών της Χώρας μας που είχαν προτεραιότητα ως πρώτη γραμμή και καθημερινά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορωνοιού,για να πάρουν τη θέση τους κυβερνητικά στελέχη (ορισμένα ηλικίας 40-50 ετών).

Τελειώνοντας,επειδή είναι γνωστό ότι ''το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το σχεδιάζουν''-που δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σοβαρός σχεδιασμός-το μεγαλύτερο στοίχημα για τη Νέα Χρονιά είναι μονόδρομος: Nα θωρακιστεί όχι αποσπασματικά αλλά σε μόνιμη βάση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού, υποδομών, εξοπλισμών και μισθών,επιτυγχάνοντας ποιοτικότερες υπηρεσίες Υγείας για το σύνολο της κοινωνίας μας,χωρίς διακρίσεις.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα