36χρονος δικηγόρος ο νέος Υφυπουργός της Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

36χρονος δικηγόρος ο νέος Υφυπουργός της Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

Ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, εκλέχθηκε βουλευτής Β' Δυτικής Αττικής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019...

Ο Γιώργος Κώτσηρας, σε ηλικία 36 ετών, καταλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης η οποία είχε κενωθεί μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη, ενώ Υπουργός παραμένει ο Κώστας Τσιάρας.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κώτσηρας

Αποφοίτησε το 2006 από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (2007) στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III-Paul Cezanne και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2008).

Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξελέγη κατά την τετραετία 2010-2014 πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2014 και επιλαχών βουλευτής περιφέρειας Αττικής στις εθνικές εκλογές του 2015.

Ακόμη, διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ κατά την τριετία 2016-2019, ενώ το 2016 διετέλεσε μέλος τομέων εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΝΔ.

Κατά τη βουλευτική του διαδρομή διετέλεσε:

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου

Μέλος της υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία

Μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019)

Μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γαλλίας της Βουλής 

Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σερβίας της Βουλής.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα