Εισαγγελέας ακούει; Ρατσιστική ανάρτηση της Έλενας Βάκα για τα παιδιά των μεταναστών - Ζητάει να μην πάνε σε κανένα σχολείο του Δήμου Χαλκιδέων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εισαγγελέας ακούει; Ρατσιστική ανάρτηση της Έλενας Βάκα για τα παιδιά των μεταναστών - Ζητάει να μην πάνε σε κανένα σχολείο του Δήμου Χαλκιδέων

Ψάχνει τρόπους η Έλενα Βάκα για να υποστηριχτεί, έστω με αυτό τον τρόπο, από κάποιους δημότες της Χαλκίδας...
Επειδή ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου ακούει και παρακούει αλλά δεν κάνει, όπως συνηθίζει, απολύτως τίποτα, καλό είναι να ρίξουν μία ματιά στην ακόλουθη ρατσιστική ανάρτηση της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Βάκα, οι ανώτεροι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί του Αρείου Πάγου, αλλά και ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι απορίας άξιον πως δεν την έχει διαγράψει ακόμα από τη ΝΔ.

Δείτε τι αναφέρει η Έλενα Βάκα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη σελίδα του Δήμου Χαλκιδέων:

«Επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή απέστειλε σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με τη φοίτηση μαθητών – προσφύγων από τη Δομή της Ριτσώνας σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων.
 
Στην επιστολή της η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι κατά το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν εγγεγραμμένοι σε διάφορα σχολειά του Δήμου 168 μαθητές από τη Δομή της Ριτσώνας, οι οποίοι φοίτησαν μέχρι και τον Μάρτιο, οπότε και διακόπηκε η φοίτηση, αφού επιβλήθηκαν τα μέτρα και οι περιορισμοί, λόγω κορονοϊού.
 
Επιπλέον αναφέρει ότι στη σύσκεψη, που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και συμμετείχε η Δήμαρχος, με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κα. Αναστασία Γκίκα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη, παρουσία και άλλων εκπροσώπων φορέων, είχε λάβει διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος, οι σχολικές μονάδες Α/ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα επιβαρύνονταν με τη φοίτηση επιπλέον μαθητών – προσφύγων, η δε εκπαίδευσή τους θα παρεχόταν εντός της Δομής. Και αυτό γιατί αφενός στη Δομή της Ριτσώνας εμφανίζονταν κρούσματα Covid-19 και ως χώρος φιλοξενίας χιλιάδων ανθρώπων σε έκταση λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων ενέχει αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης συνεχώς τέτοιων κρουσμάτων και αφετέρου ακριβώς λόγω των υγειονομικών περιορισμών, δεν ήταν πρακτικά δυνατόν να επιβαρυνθούν τα σχολεία του Δήμου με περισσότερους μαθητές.
 
Ωστόσο, προσφάτως ο Δήμος πληροφορήθηκε ότι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, έχει γίνει εισήγηση για τη λειτουργία Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) για 271 επιπλέον μαθητές από τη Δομή της Ριτσώνας στα Δημοτικά σχολεία Ανθηδόνας, Δροσιάς, Βαθέος Αυλίδας, Φάρου Αυλίδας, Παραλίας Αυλίδας, Νέας Λαμψάκου Ληλαντίων και στο 23ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.
 
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και σωστής διαχείρισης της κατάστασης, η Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος αδυνατεί να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή σε επιπλέον μαθητές, αφού δεν διαθέτει ούτε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, ούτε τα μέσα, ούτε τις υποδομές, ώστε να ανταπεξέλθει στις επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν, πόσο μάλλον σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία μάλιστα ο Δήμος εμφανίζει αυξητική τάση σε κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και έγινε και σχετική σύσταση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
 
Τέλος με την επιστολή αυτή η Δήμαρχος Χαλκιδέων ζητά να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εγκατάσταση μαθητών-προσφύγων σε διδακτήρια της Α/ θμιας Εκπαίδευσης, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος, αφού χρέος του Δήμου αυτή τη στιγμή είναι να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τους δημότες, με κύριες κατευθύνσεις πρώτον τη θωράκιση της υγείας και ασφάλειάς τους και δεύτερον την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA