Δικαστήρια Χαλκίδας: Καταγγελία Θωμά κατά του δικαστηρίου που αθώωσε τον Μπουραντά για πλαστογραφία - «Η δίκη έγινε χωρίς να παραστεί ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής λόγω κωλύματος...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Καταγγελία Θωμά κατά του δικαστηρίου που αθώωσε τον Μπουραντά για πλαστογραφία - «Η δίκη έγινε χωρίς να παραστεί ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής λόγω κωλύματος...» (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την υπόθεση πλαστογραφίας με κατηγορούμενο, σε βαθμό πλημμελήματος, τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά με την δίκη να παίρνει συνεχείς αναβολές από τις 7 Ιουνίου 2019 που είχε προγραμματιστεί από την αρχή...

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Θανάσης Μπουραντάς πλαστογράφησε έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει τον οικονομικό επιθεωρητή για να ενοχοποιήσει τον Δημήτρη Θωμά.

Τελικά η δίκη έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 2021, στο Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας όπου οι Δικαστές και ο Αντεισαγγελέας της Έδρας αθώωσαν τον Θανάση Μπουραντά.

Ωστόσο για την αθώωση του Θανάση Μπουραντά αφήνει σοβαρές αιχμές και καταγγέλλει τα ακόλουθα ο Δημήτρης Θωμάς με ανακοίνωση του, περιγράφοντας τα όσα έγιναν στη δίκη: 

«Περί της πρωτόδικης αθώωσης Μπουραντά για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Εν μέσω κορωνοιου πραγματοποιήθηκε η δίκη δίχως όμως να παραστεί ο δικηγόρος του κ. Μάγειρα λόγω κωλύματος.

Το δικαστήριο στηριζόμενο σχεδόν αποκλειστικά στην κατάθεση της κας Τόλια, γραμματέως του Μπουραντα ότι το έγγραφο συντάχθηκε από την ίδια και υπογράφηκε από τον Μάγειρα παρουσία και του αποθανόντος κ.Γκοσιμιδα, αθώωσε τον Μπουραντα.

Πολλά ερωτηματικά περί των όσων είπε η κα Τολια δημιουργήθηκαν, αλλά λόγω έλλειψης δικηγόρου από την μεριά Μάγειρα, δεν μπόρεσαν να τεθούν στο δικαστήριο και στην ίδια.

Ο Μάγειρας προσκόμισε δύο εκθέσεις έγκριτου γραφολόγου. οι οποίες είχαν ως συμπέρασμα ότι η υπογραφή δεν ήταν δική του.

Αυτές το δικαστήριο δεν τις έλαβε υπόψη του γιατί δεν μπορούσαν να κατατεθούν από τον μάρτυρα κατηγορίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έπεται συνέχεια...»

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητηθεί από Εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας να κατατεθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για να κάτσει ξανά στο σκαμνί ο Θανάσης Μπουραντάς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA