Ο νέος χάρτης του κορονοϊού μετά τις ανακοινώσεις: Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου Εύβοια, Αττική, Αχαϊα και τρεις Δήμοι στην υπόλοιπη χώρα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Ο νέος χάρτης του κορονοϊού μετά τις ανακοινώσεις: Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου Εύβοια, Αττική, Αχαϊα και τρεις Δήμοι στην υπόλοιπη χώρα (ΦΩΤΟ)

Τρεις ολόκληροι νομοί παραμένουν στο Γ επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ «κόκκινο»)...

Η Εύβοια, η Αττική και η Αχαϊα.

Επίσης στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου προστέθηκαν ο Δήμος Καλυμνίων, ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Μυκόνου.

Τα μέτρα που είναι σε ισχύ στις περιοχές που βρίσκονται στο Γ επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), ανάμεσα τους και ολόκληρη η Εύβοια:

- Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

- Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

- Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 5:00 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

- Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

- Ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές, τονίζεται η ανάγκη πιστής τήρησης τόσο του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της τήρησης των αποστάσεων, καθώς και την εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές).

- Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

- Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

- Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

- Αναστέλλεται η λειτουργία των Δικαστηρίων.

- Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

- Επιπλέον αναστέλλεται η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Ποιες περιοχές είναι στο Β επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο»:

- Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας,

- Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων),

- Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

- Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής,

- Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

- ο Δήμος Θάσου,

- οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,

- ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης,

- οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου,

- ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,

- οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,

- ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

- ο Δήμος Καρπάθου και

- ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων

Ποιες περιοχές «βγαίνουν» από το «κόκκινο» και πάνε στο επίπεδο Α επίπεδο επιτήρησης «πορτοκαλί»:

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον Δήμο Θήρας, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον Δήμο Σπάρτης και στον Δήμο Εορδαίας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα