Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Έρχεται επικήρυξη χιλιάδων ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες! Ανέλαβε νέος δικηγόρος και τεχνικός σύμβουλος ο Σφακιανάκης - Στο «άψε σβήσε» έκανε δεκτή την άρση τηλεφωνικού απορρήτου η Εισαγγελία Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Έρχεται επικήρυξη χιλιάδων ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες! Ανέλαβε νέος δικηγόρος και τεχνικός σύμβουλος ο Σφακιανάκης - Στο «άψε σβήσε» έκανε δεκτή την άρση τηλεφωνικού απορρήτου η Εισαγγελία Χαλκίδας

Διαβάστε τα νέα στοιχεία για την υπόθεση με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη που χτύπησε και έπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ερέτριας, για άγνωστο λόγο από το φουσκωτό και αργότερα βρέθηκε νεκρός...

Οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν απέδωσαν, ωστόσο η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είναι αποφασισμένη να επικηρύξει τα πρόσωπα που έστειλαν τον πρώην Υπουργό στο θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις έρευνες και να σπάσει η ομερτά των ψαράδων της περιοχής, καθώς είναι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για δυστύχημα, αλλά για ανθρωποκτονία.

Καταρχάς ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, Γιάννης Παγορόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του νομικού επιτελείου της οικογένειας, που εξ αρχής υποστηρίζει ότι ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από την προπέλα αλιευτικού σκάφους ο ιδιοκτήτης του οποίου επεδίωκε να διώξει τον 77χρονο  από την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος... 

Στο παιχνίδι των ερευνών μπήκε, ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, μάστερ στα ηλεκτρονικά, προκειμένου να συνδράμει στο κομμάτι των ψηφιακών πειστηρίων. Μέσω ενός προγράμματος – αράχνη θα σαρωθούν, θα καταγραφούν και θα αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS ακόμη και τη Google και τις μοτορόλες των ψαράδων προκειμένου να ξεδιπλωθεί όλο το εφιαλτικό σκηνικό εκείνο το παγωμένο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης...
Τα νέα στοιχεία δείχνουν στους ερευνητές, ότι στην ευρύτερη περιοχή κινείται μια ομάδα ψαράδων, οι επονομαζόμενοι και «καουμπόηδες των θαλασσών» οι οποίοι σαρώνουν τα παράλια υποδυόμενοι τους προστάτες του νόμου. Ήδη έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50 καταθέσεις στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ζητώντας άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου η έρευνα των επικοινωνιών σε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις να δείξει συγκεκριμένα πρόσωπα έγινε δεκτή και μπαίνουν στο μικροσκόπιο συνομιλίες για το χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 2 της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, όπου φαίνεται εντός του κόλπου της Ερέτριας να κινούνται συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη.

Η επικήρυξη

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Χαλκίδος από την οικογένεια του 77χρονου δείχνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την υπόθεση και να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσισαν να επικηρύξουν τους δράστες. Ουσιαστικά μιλάμε για μια συμβολική κίνηση που έχει ως στόχο να βοηθήσει προκειμένου να σπάσει η ομερτά και να ανοίξουν τα στόματα, καθώς οι εκτιμήσεις τους λένε ότι πίσω από το θάνατο του ανθρώπου τους δεν κρύβεται δυστύχημα αλλά ανθρωποκτονία. Η οικογένεια, είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η κυρία Βαλυράκη και οι γιοί του θανόντος, θα ανακοινώσουν την απόφαση τους όπως φυσικά και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει όποιος «ξεκλειδώσει» την υπόθεση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA