Δικαστήρια Χαλκίδας: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος φύλακας που ομολόγησε ότι ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση την 27χρονη τρόφιμη ΑμεΑ στο Παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος φύλακας που ομολόγησε ότι ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση την 27χρονη τρόφιμη ΑμεΑ στο Παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η αποκάλυψη του EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με την σύλληψη του 51χρονου φύλακα για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος 27χρονης ΑμεΑ που είναι τρόφιμη στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Εύβοιας (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας), στο Βαθύ Αυλίδας, μία εκ των τριών αποκεντρωμένων μονάδων του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας...

Όπως αποκάλυψε το EviaZoom.gr, την Τρίτη (16-03-2021) ο 51χρονος Χαλκιδέος φύλακας, που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο συγκεκριμένο Παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας, πιάστηκε από εργαζόμενο σε εσωτερικό χώρο του Παραρτήματος να ασελγεί σε 27χρονη τρόφιμη ΑμεΑ (συγκεκριμένα του έκανε πεοθηλασμό).

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Χαλκίδας και οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 51χρονο, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και ασέλγεια κατ' εξακολούθηση. Δηλαδή ο 51χρονος φέρεται να ασελγούσε για καιρό στην 27χρονη και γίνεται έρευνα αν προέβη σε τέτοιες φρικιαστικές πράξεις και σε βάρος άλλων κοριτσιών - τροφίμων ΑμεΑ του Παραρτήματος, ενώ προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι, γιατροί κ.α., και τα μέλη της διοίκησης δεν είχαν πάρει χαμπάρι την αποτρόπαια δράση του 51χρονου.
 

Ο 51χρονος Χαλκιδέος οδηγήθηκε την Παρασκευή (19-03-2021) στην Ανακρίτρια Χαλκίδας, Κατερίνα Βαλσαμίδη για να απολογηθεί και στο τέλος με σύμφωνα γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να μεταφερθεί στις Φυλακές.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση εως τώρα για την σύλληψη του 51χρονου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απολογία του 51χρονου διήρκησε από τις 9:00 εως τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, με τον δικηγόρο του επίσης να ζητά επιείκεια λόγω των προβληματών υγείας που έχει ο 51χρονος, όπως είπε, και να μην προφυλακιστεί, χωρίς ωστόσο να πειστεί η Εισαγγελέας Βάϊα Ακριβού και η Ανακρίτρια, Κατερίνα Βαλσαμίδου.

Δικηγόρος του 51χρονου είναι ο Χαλκιδέος δικηγόρος, Βαγγέλης Χαρέμης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη, μία μέρα πριν, έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας όπου είχε πάει να επισκεφτεί τον εντολέα του.
Ο δικηγόρος Βαγγέλης Χαρέμης τόνισε τα εξής:

«Διεξάγεται όπως ξέρετε η κύρια ανάκριση. Αύριο πρόκειται να απολογηθεί ο εντολέας μου για το άρθρο 338 του Ποινικού Κώδικα, για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη... Εγώ επισκέπτομαι τώρα τον εντολέα μου για να μου πει τις απόψεις του έτσι ώστε να αντικρούσουμε την αποδιδόμενη κατηγορία με την κατάθεση σχετικού αποδεικτικού υπομνήματος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, της κυρίας Βαλσαμίδη Αικατερίνης. Κάποιο έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία προκύπτει ότι η 27χρονη έχει αναπηρία 35% από έλεγχο που είχε διενεργηθεί το 2017».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποια είναι η άποψη του ως έμπειρος δικηγόρος για την υπόθεση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν, ο Βαγγέλης Χαρέμης απάντησε:

«Με τα στοιχεία αυτά που υπάρχουν και τα έγγραφα οφείλω να ομολογήσω με ειλικρίνεια ότι πραγματικά είναι δυσχερής η θέση του εντολέα μου, τώρα από΄κει και πέρα θα δρομολογήσουμε μία συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή έτσι ώστε να τύχει της ηπιότερης μεταχειρίσεως εκ μέρους της Δικαιοσύνης».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA