Εύβοια: Ηγετικό στέλεχος της ΝΔ μιλάει αποκλειστικά στο EviaZoom και τα λέει έξω από τα «δόντια» - «Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που έχει παράπονα από την Βάκα... - Πολύ σωστά ο Μητσοτάκης δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιο τον Μαρκόπουλο, έχει τελειώσει πολιτικά... - Ο Ποδάρας πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της ΝΟΔΕ...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Ηγετικό στέλεχος της ΝΔ μιλάει αποκλειστικά στο EviaZoom και τα λέει έξω από τα «δόντια» - «Είναι πάρα πολύς ο κόσμος που έχει παράπονα από την Βάκα... - Πολύ σωστά ο Μητσοτάκης δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιο τον Μαρκόπουλο, έχει τελειώσει πολιτικά... - Ο Ποδάρας πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της ΝΟΔΕ...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για τον Φίλιππο Μακρή, ο οποίος είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ στην Εύβοια και της ΝΟΔΕ, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Όπως συνηθίζει, και στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε, δεν μάσησε τα λόγια του και τα είπε έξω από τα «δόντια» στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη.
Α Εικόνα: Ο Φίλιππος Μακρής... Β Εικόνα: Ο Φίλιππος Μακρής σε παλαιότερο στιγμιότυπο προ κορονοϊού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη...
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους καλύτερους Πρωθυπουργούς, σύγχρονους Πρωθυπουργούς, ορθά τον επέλεξε ο κόσμος, είναι ο καταλληλότερος και την καταλληλότερη στιγμή. Τον θεωρώ έξυπνο, ικανό και σύγχρονο Πρωθυπουργό, ο οποίος παρ΄όλο τις δυσκολίες, τις έχει προσπεράσει και τα πάει πολύ καλά εκτός από τον κορονοϊό, αλλά και με το απέναντι δέος την Τουρκία αλλά και με το μεταναστευτικό. Εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θεωρώ ότι η κοινωνία αυτό που συνέβη τα προηγούμενα 5 χρόνια θα τα βίωνε σε δεκαπλάσιο βαθμό, θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσουν όλα αυτά...»

Για τον Δήμο Χαλκιδέων και την Έλενα Βάκα, είπε μεταξύ άλλων, πετώντας και ένα «καρφί» για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό:

«Προφανώς έχουν πέσει και σε εμένα στην αντίληψη μου παράπονα από τους δημότες μας, παράπονα που αυτή την στιγμή μπορεί να είναι και συγκυριακά, δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει αυτό το επόμενο διάστημα. Να δείξει ο Δήμος έργα που πρέπει να φανούν και να εμφανιστούν, δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν στο πρόγραμμα και να τα εμφανίσουν ξαφνικά πάντως παράπονα υπάρχουν από πάρα πολύ κόσμο, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει να φτάνουν και στα αυτιά της Δημάρχου έτσι ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν, να είναι περισσότερο έξω, να είναι πιο κοντά στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, δεν ξέρω λόγω της κατάστασης, λόγω οικονομικά, δεν ξέρω τι άλλο είναι, πάντως και εγώ προσωπικά το βλέπω ότι δεν υπάρχει κόσμος από τους εκλεγμένους να βρίσκεται έξω κοντά στους δημότες σε όλες τις περιοχές που έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί ένας Δήμος.

Θέλω να πιστεύω ότι η Δήμαρχος θα το βελτιώσει αυτό που αυτή την στιγμή εμφανίζεται, καλό θα ήταν να ακούσει περισσότερο τον κόσμο, να έρθει πιο κοντά και να εμφανίζεται πιο πολύ, και βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό, ίσως και οι συνεργάτες της έπρεπε να ασχολούνται περισσότερο...

Και από κομματικής πλευράς να στο πω. Πολλές φορές αυτή η παράταξη τρώει και τα παιδιά της. Καλοί είναι και οι άλλοι που είναι απέναντι να τους πλησιάσουμε, αλλά χρησιμοποιήσατε και τα δικά μας τα στελέχη... Και αυτό συμβαίνει και στην Περιφέρεια, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι από την παράταξη της ΝΔ γιατί με αυτή εκλέχθηκαν, αλλά έχει γίνει το αντίθετο που δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη. Πλησίασαν ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη και στο τέλος ίσως δεν βοηθούν κιόλας στην ουσία γιατί εκείνοι που βοήθησαν και βοηθούν ανιδιοτελώς είναι άνθρωποι από την παράταξη και είναι κρίμα να συνεχίζεται αυτή η ιστορία.

Το θέμα είναι να αλλάξουμε και στο Δήμο κάτι, να δείξουμε ότι περάσαμε από εδώ και αφήσαμε κάτι πίσω μας που θα το δει ο κόσμος και η επόμενη γενιά, να γίνουν πράγματα τα οποία θα δείξουν ότι έγινε ουσιαστική παρέμβαση στο Δήμο Χαλκιδέων. Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι από τους ομορφότερους Δήμους και το μόνο που χρειάζεται είναι να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την βελτίωση αλλά να του δώσουμε και την ώθηση».

Για τον πρώην Υπουργό και βουλευτή της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, Κώστα Μαρκόπουλος, τον οποίο πέταξε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Πρωθυπουργός και ακολούθως άρχιζε να κατηγορεί συνεχώς την κυβέρνηση, ενώ έχει σοβαρές περιπέτειες και με την δικαιοσύνση καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, σε βαθμό κακουργήματος, ως συνεργός του ψευτογιατρού και θα κάτσει στο εδώλιο σύντομα, ο Φίλιππος Μακρής τόνισε:

«Απ΄ότι φαίνεται πολύ καλά έκανε ο Μητσοτάκης και δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο, νομίζω πως ναι ειδικά μετά την εξέλιξη που ακολούθησε. Νομίζω ότι ήταν και μία καλή στιγμή που το έκανε ο Πρωθυπουργός, προφανώς τον βοήθησε η θεία τύχη, δεν πιστεύω ότι ήξερε για την υπόθεση του ψευτογιατρού, δεν το ξέρω. Καλώς το έκανε πάντως. Ο Μαρκόπουλος έχει φύγει, έχει έρθει, έχει ξαναφύγει, έχει ξανάρθει, εγώ νομίζω ότι πολλές φορές πρέπει να ξέρουμε και πότε τελειώνει ο κύκλος μας και πότε τελειώνει η ιστορία μας γιατί μετά αρχίζουμε και το χάνουμε εντελώς το πράγμα... Τώρα να κατηγορείς τον Πρωθυπουργό, να έχεις φύγει πριν από λίγο να έχεις πάει σε άλλο κόμμα, το να έχει κάνει τέτοιες παλινωδίες και επειδή δεν σου βγαίνει στο προσωπικό γιατί καταλήγει όλο αυτό και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος όταν ο εκάστοτε πολιτικός που ασχολείται με το αξίωμα του βουλευτή δεν θα πρέπει να σκεφτεί προσωπικά, αν μου βγαίνει εντάξει αν δεν μου βγαίνει να πάω αλλού. Το να θέλεις να δείξεις ότι αν δεν είμαι εγώ και είναι ο άλλος αυτό είναι ο ακατάσχετος εγωισμός, δηλαδή πιο πολύ δεν υπάρχει, άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό.

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα τέλος και αν δεν τον καταλαβαίνουν και μόνοι τους προφανώς, γιατί δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν, αλλά θεωρώ ότι μετά από όλα αυτά υπάρχει και μία ημερομηνία λήξης».

Για την ΝΟΔΕ Εύβοιας και τον Πρόεδρο Πέτρο Ποδάρα, και την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για την προεδρία, ο Φίλιππος Μακρής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα άλλο συμβούλιο κάποια άλλη στιγμή. Να μας δοθεί δηλαδή η ευκαιρία να κάνουμε εκλογές, θα το δει ο Πρωθυπουργός αυτό με την πρώτη ευκαιρία γιατί πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε πότε θα θεωρήσει ότι είναι ευθικτό αυτό και να βρούμε τον κατάλληλο πρόεδρο. Καλός ήταν ο Πέτρος Ποδάρας μέχρι σε ένα σημείο αλλά η δεύτερη φορά νομίζω τον έκανε να γίνει χειρότερος από την πρώτη.

Το παράπονο του κόσμου είναι ότι δεν έχει καμία επικοινωνία, δεν σηκώνει τηλέφωνα, δηλαδή τελικά μπορεί κάποια στιγμή να κουράζεσαι κιόλας και να χρειάζεται μόνος σου να πεις παιδιά κουράστηκα έκανα αυτό που μπορούσα να κάνω και να ξέρεις πότε να φεύγεις και να πηγαίνεις στο σπίτι σου πριν δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα. Το να λέμε ότι κάναμε τις εκλογές και τις κερδίσαμε, δεν τις κέρδισε κανένας μόνος του, τις εκλογές τις κερδίζουμε όλοι μαζί, κανένας δεν μπορεί να πει ότι κέρδισα εγώ τις εκλογές στην Εύβοια και η ΝΔ άλλαξε τα ποσοστά. Αυτά όλα μαζί γίνονται και επειδή πιστέψανε και πιστεύουν στον Μητσοτάκη ο κόσμος και λόγω του ΣΥΡΙΖΑ που προϋπήρχε, είναι επιτυχία όλων μας, από τον τελευταίο ψηφοφόρο μέχρι τον πιο μεγάλο στέλεχος του κόμματος έχει συνεισφέρει στο να γίνει αυτή η αλλαγή στο Νομό.

Ο Πέτρος Ποδάρας είχε παραιτηθεί κάποτε και επανήλθε, το θέμα είναι ότι ο ίδιος απ΄ότι κατάλαβα ευελπιστεί να ξαναείναι, εγώ λοιπόν λέω ότι ο πρόεδρος πρέπει να αλλάζει μετά από δύο τριετίες. Δεν μπορώ να προτείνω κάποιον συγκεκριμένα. Καθότι και εγώ ενδέχεται να είμαι υποψήφιος. Το έχω ξαναπεί και άλλη φορά το να θέλεις να είσαι υποψήφιος δεν είναι απλά ότι το θέλεις, το θέμα είναι να είσαι σε θέση να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις, να ξέρεις πως θα πρέπει να φερθείς και πως να αντιμετωπίσεις τον κόσμο σου και τα θέματα που υπάρχουν στο Νομό. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι με βασανίζει αυτή η σκέψη της υποψηφιότητας μετά από τόσα χρόνια που έχω δείξει και το τι μπορώ και το τι έχω κάνει και τους αγώνες που έχω κάνει.

Άρα λοιπόν είναι θεμιτό ότι μετά από τόσα χρόνια που συνεχίζει να εκλέγεται σε διάφορα μετερίζια του κόμματος, συμμετέχει, είναι ενεργός, και θέλει κάποια στιγμή σαφώς να είναι και υποψήφιος της ΝΟΔΕ γιατί όχι...»

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA