Τελευταία ανακοίνωση - Άσχημα μαντάτα: «Είμαστε ακόμα μακριά από το τείχος ανοσίας, η περιπέτεια με τον κορονοϊό θα αργήσει να λήξει» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τελευταία ανακοίνωση - Άσχημα μαντάτα: «Είμαστε ακόμα μακριά από το τείχος ανοσίας, η περιπέτεια με τον κορονοϊό θα αργήσει να λήξει»

«Είμαστε ακόμα μακριά από το τείχος ανοσίας», τόνισε στη τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, που πρόσθεσε: «Η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον επιθυμητό στόχο, που είναι η ανοσία»...

Η ίδια σχολίασε ότι με έκπληξη η επιτροπή ειδικών παρακολουθεί να γίνεται συζήτηση για το χρονικό όριο που θα απαλλαγούμε από τις μάσκες. «Η χρήση μάσκας παραμένει το πιο ισχυρό όπλο ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό», είπε.  

«Η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», σημειώνοντας ότι αποδίδεται επίσης στη μείωση των κρουσμάτων στους άνω των 60 ετών λόγω του εμβολιασμού.

Τα ενεργά κρούσματα είναι άνω των 13.500, ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει «σημαντική αποκλιμάκωση», καθώς ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός, όπως και οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία (2.200 ασθενείς νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού στην χώρα).

Υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύονται αφορά σε ανεμβολίαστους ανθρώπους», για να υπενθυμίσει ότι «περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω Covid».

«Η περιπέτεια δεν έχει λήξει κι ούτε θα λήξει σύντομα...», είπε η Β. Παπαευαγγέλου και κάλεσε τους νέους ανθρώπους, κάτω των 40 ετών, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA