Ιερέας που είχε πιαστεί με κοκαϊνη έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες μόλις τον καθαίρεσαν - Την γλίτωσε ο δέσποτας Χρυσόστομος που δεν ήταν εκεί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ιερέας που είχε πιαστεί με κοκαϊνη έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες μόλις τον καθαίρεσαν - Την γλίτωσε ο δέσποτας Χρυσόστομος που δεν ήταν εκεί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23-06-2021) όταν 37χρονος ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον 7 Μητροπολιτών, του γραμματέα του συνοδικού δικαστηρίου, δύο δικηγόρων και ενός αστυνομικού, στη διάρκεια συνεδρίασης στη Μονή Πετράκη...

Η συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε ως αντικείμενο την επικύρωση της καθαίρεση του 37χρονου ιερέα, που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας από την Ημαθία είχε εντοπιστεί το 2018 με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη και είχε συλληφθεί. Τρία χρόνια μετά, την Τετάρτη (23-06-2021) ο ιερέας βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής καθαίρεσης.

Μετά την ανακοίνωση της επικύρωσης της καθαίρεσής του, ο ιερέας έβγαλε δύο μπουκαλάκια από αναψυκτικό, τα οποία είχε γεμίσει καυστικό υγρό και το εκτόξευσε κατά των μελών του συνοδικού δικαστηρίου. Ο δράστης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το ένα από τα δύο μπουκαλάκια, πριν προλάβει να τον ακινητοποιήσει ο αστυνομικός, ο οποίος επίσης δέχθηκε μικροποσότητα από το καυστικό υγρό. Στη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκαν επίσης ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και ελαφρότερα δύο δικηγόροι.

Ο 37χρονος ιερέας...
Στην Μονή Πετράκη έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι επτά Μητροπολίτες, που φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης.

Αργά το βράδυ, διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έλαβε εξιτήριο.

τα ματωμένα ράσα λίγο μετά την επίθεση...

 

Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον ιερέα μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ωστόσο κι εκείνος σύντομα έλαβε εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Χαλκίδας δεν συμμετείχε στο συνοδικό δικαστήριο με αποτέλεσμα να γλιτώσει από την επίθεση...

Ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Τα μπουκαλάκια με το καυστικό υγρό έχουν συλλεχθεί και μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA