Νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η 65χρονη Χαλκιδέα Δικαστής Μαρία Γεωργίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η 65χρονη Χαλκιδέα Δικαστής Μαρία Γεωργίου

Μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα,το Υπουργικό Συμβούλιο όρισε την Τετάρτη (23-06-2021), τη νέα ηγεσία στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας...

Στον Άρειο Πάγο νέα Πρόεδρος τοποθετήθηκε για 2 χρόνια η 65χρονη Δικαστής - πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, ενώ στο ΣτΕ αναλαμβάνει την Προεδρία για ένα έτος ο 66χρονος Δικαστής, Δημήτρης Σκαλτσούνης, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα.

Η Μαρία Γεωργίου γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της μέσης εκπαίδευσης. Σπούδασε Νομική και αποφοίτησε με άριστα και εισήλθε από τους πρώτους στο διαγωνισμό του 1983 στο δικαστικό σώμα.

Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της δικαστικής ιεραρχίας και επελέγη ως Αρεοπαγίτης το 2017 από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και το 2020 επελέγη αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Θα παραμείνει στο τιμόνι του Αρείου Πάγου για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια των 38 χρόνων της δικαστικής διαδρομής της χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις και διετέλεσε Επιθεωρήτρια Δικαστικών Λειτουργών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA