Για γέλια και για κλάματα: Λεωφορείο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου μετέφερε μαθητές χωρίς συνοδό! Έφτασε στη Βουλή το θέμα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Για γέλια και για κλάματα: Λεωφορείο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου μετέφερε μαθητές χωρίς συνοδό! Έφτασε στη Βουλή το θέμα

Με ερώτηση των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκαν τα εξής στη Βουλή:

«Προβληματική η μεταφορά των μαθητών των δημόσιων σχολείων στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.

Κυρία, κύριοι Υπουργοί, Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών σε σχολεία της περιοχής από το ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, τεράστιο θέμα έχει ανακύψει με το Δημοτικό Σχολείο Μονοδρίου, στο οποίο διεκόπη η μεταφορά μαθητών από τρία κοντινά χωριά, λόγω του ότι, η Περιφέρεια, που είναι υπεύθυνη για τις συμβάσεις με το ΚΤΕΛ, διαπίστωσε, πρόσφατα, ότι, ο οδηγός δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για να εκτελεί το σχετικό δρομολόγιο, λόγω μη επαρκών εγγράφων. Παρόμοιο πρόβλημα αναφέρει η τοπική Κοινότητα για ακόμη μια περίπτωση, όπου για τη μεταφορά των μαθητών χρησιμοποιείται ένα πολύ παλαιό λεωφορείο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, το οποίο δεν έχει καν συνοδό, ενώ άφηνε και τους μαθητές μακριά από το σημείο που έπρεπε.

Αξίζει, δε, να επισημανθεί ότι, πριν αρκετό καιρό, τοπικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης είχε αναδείξει παρόμοιο πρόβλημα για τον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, όπου η τοπική κοινωνία είχε αναλάβει να απολυμάνει λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές των μαθητών, κάτι που και πάλι, θα έπρεπε να αναλάβει, είτε η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, είτε τα ίδια τα ΚΤΕΛ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να επιλυθούν τα ως άνω μείζονος σημασίας προβλήματα και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και οι σοβαροί κίνδυνοι, ώστε να αποκατασταθεί η ασφαλής διαμετακομιδή των μαθητών των δημόσιων σχολείων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στις σχολικές τους μονάδες;».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA