Το πόρισμα της ΕΥΠ για το τεράστιο κύκλωμα στην Αστυνομία με την συμμετοχή δικηγόρων και οι 4 δολοφονηθέντες που ήταν να καταθέσουν στη δίκη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Το πόρισμα της ΕΥΠ για το τεράστιο κύκλωμα στην Αστυνομία με την συμμετοχή δικηγόρων και οι 4 δολοφονηθέντες που ήταν να καταθέσουν στη δίκη (ΦΩΤΟ)

Στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου παραπέμπονται σε δίκη 19 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών για το αδίκημα της δωροδοκίας κρατικών υπαλλήλων...

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η ΕΥΠ «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως. Έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη «κάλυψη» σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών. Κατά την έρευνά μας στα προγράμματα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 studio και 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Η παρακολούθηση του μεγαλύτερου κυκλώματος διαφθοράς στην αστυνομία έγινε από την ΕΥΠ, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει πάνω από 106 χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες. 

Μάλιστα εκτός από δικηγόρους, απόστρατους αστυνομικούς και έναν πρώην βουλευτή, στο κύκλωμα φέρονταν να εμπλέκονται επίσης Δικαστές και Εισαγγελείς.

Ήταν τόσο βαθιά η ρίζα του κυκλώματος μέσα στην αστυνομία, που για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν επιχειρήθηκε εσωτερική αυτοκάθαρση, όπως γίνεται πάντα από το Εσωτερικών Υποθέσεων. Όλες οι παρακολουθήσεις, ουσιαστικά η εξιχνίαση της υπόθεσης, ανατέθηκε απευθείας και κάτω από άκρα μυστικότητα, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είχε ενημέρωση ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Όλη η δικογραφία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τηλεφωνικές υποκλοπές, τις οποίες είχε πραγματοποιήσει συγκεκριμένη ομάδα της ΕΥΠ από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, άγνωστοι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής περιγράφουν σε «μπακαλόχαρτα», -με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής-, τί φέρεται να συζητούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα εκείνη τη χρονική περίοδο. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει γίνει νόμιμη απομαγνητοφώνηση αυτών των συνομιλιών, όπως επιτάσσει η Ποινική Δικονομία, προκειμένου να έχουν οποιαδήποτε αποδεικτική αξία στο δικαστήριο.

Αλλά πώς να απομαγνητοφωνηθούν νόμιμα οι επίδικες συνομιλίες αφού έχουν εξαφανιστεί όλα τα dvd ήχου που τις περιλαμβάνουν;

Ουδέποτε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης προσκόμισε ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών, όπως είχε υποχρέωση, τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που φαίνεται να έχουν υποκλαπεί νομίμως.

Αυτό είναι το επτασφράγιστο μυστικό για το οποίο κανείς σήμερα δεν λέει κουβέντα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την εν λόγω δικογραφία έχουν «χαθεί”» περίπου 10.000 συνομιλίες του Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη που βρισκόταν σε παρακολούθηση από τις 22 Μαρτίου 2016, επειδή ήταν ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και, πάντα κατά την ΕΥΠ, ετοίμαζε ένα «κόλπο», ώστε να ξεπλένει μέσω offshore εταιρειών 150.000 έως 200.000 ευρώ ημερησίως.

Σε αυτές τις συνομιλίες, που απέκρυψε από τη Δικαιοσύνη ο κ. Ρουμπάτης, φέρεται να κρύβεται, όπως υποστηρίζουν πηγές που έχουν γνώση του παρασκηνίου, το μυστικό για τις δολοφονίες του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου (1η Μαΐου 2018) του φερόμενου ως κεντρικού τραπεζίτη του κυκλώματος Δημήτρη Μάλαμα ( 29 Οκτωβρίου 2019) του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ (9 Απριλίου 2021) αλλά και του ίδιου του Καπετανάκη (9 Δεκεμβρίου 2020), οι οποίοι ήταν να καταθέσουν στη δίκη ως κατηγορούμενοι και μάρτυρες.

Οι 4 δολοφονηθέντες:

Σπύρος Παπαχρήστος...

Δημήτρης Καπές ή Καπετανάκης...

Δημήτρης Μάλαμας...

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ...

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA