Ο «γνωστός» Kαpαγκιόζης έδωσε νέο ρεσιτάλ! Πρώην Δικαστής της Χαλκίδας έκανε άνω κάτω δίκη στα Δικαστήρια Αθηνών! Ούρλιαζε, απειλούσε και σηκώθηκε και έφυγε πριν ξεκινήσει η δίκη! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο «γνωστός» Kαpαγκιόζης έδωσε νέο ρεσιτάλ! Πρώην Δικαστής της Χαλκίδας έκανε άνω κάτω δίκη στα Δικαστήρια Αθηνών! Ούρλιαζε, απειλούσε και σηκώθηκε και έφυγε πριν ξεκινήσει η δίκη! (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για τον «γνωστό» Δικαστή Μιχάλη Ντόστα, που υπηρετούσε πριν λίγα χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας και γνωρίζουμε, από πρώτο χέρι την δράση του συγκεκριμένου Kαpαγκιόζη Δικαστή...

Τα όσα θα δείτε που έπραξε στα Δικαστήρια Αθηνών που πήρε μετάθεση, όχι μόνο δεν μας προκαλούν εντύπωση, αλλά το θεωρούσαμε δεδομένο, ωστόσο αυτός που εκτίθεται περισσότερο είναι ο Άρειος Πάγος που τον αφήνει ακόμα να δικάζει...

Ο συγκεκριμένος Δικαστής ήταν ο άνθρωπος που δίκασε τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη σε δίκη - πραγματική παρωδία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας σε 21 μήνες και χωρίς αναστολή για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας που του κατέθεσαν μήνυση με ψευδομάρτυρα, ο οποίος έχει αδερφή αστυνομικό, και ο συγκεκριμένος Δικαστής δεν ήταν το μόνο «έγκλημα» που διέπραξε με δόλο.

Και ενώ ο δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να φύγει για να καταθέσει έφεση, ο Δικαστής Μιχάλης Ντόστας διέταξε και την πρωτοφανή 24ωρη κράτηση του δημοσιογράφου στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την πρόφαση ότι δήθεν προκάλεσε θόρυβο και έδειξε ανυπακοή (!), ενώ το μόνο που ανέφερε ο δημοσιογράφος στο τέλος της δίκης ήταν η ερώτηση "για ποιο λόγο δικάστηκα;" κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη και σε επεισοδιακές δίκες που έχουν λάβει χώρα σε δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας, ενώ στη Χαλκίδα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, όπως είχε αναφέρει Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας που υπηρετεί εκεί πάνω από 13 χρόνια.

Ο Μιχάλης Τσοκάνης είχε δηλώσει τότε μετά τα όσα απίστευτα είχαν συμβεί σε βάρος του:

«Άμεσα καταθέτω μήνυση και αναφορά... Τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο δικαστήριο της Δευτέρας και θύμησαν άλλες εποχές, όχι μόνο δεν μου προκάλεσαν καμία έκπληξη, αλλά επιβεβαίωσαν πλήρως το περιεχόμενο των αναφορών-καταγγελιών που έχω ήδη καταθέσει και αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και τον Άρειο Πάγο. Μια σειρά από ενέργειες συγκεκριμένων Εισαγγελέων και Δικαστών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, αποδεικνύουν ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ώστε να καταδικαστώ με κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του EviaZoom.gr και της δραστηριότητας μου ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης στο συγκεκριμένο site, το οποίο έχει ενοχλήσει στο μέγιστο βαθμό την εκτελεστική και δικαστική εξουσία, πολιτικά πρόσωπα, αστυνομικούς, και επιχειρηματίες».

Ακολούθως ο Μιχάλης Τσοκάνης κατέθεσε και επίσημα στον νυν Αρεοπαγίτη Δικαστή κ. Κατσιάνη και πρώην Πρόεδρο Εφετών Εύβοιας, που είχε αναλάβει την έρευνα, μετά από εντολή του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι η δίκη ήταν στημένη, καταθέτοντας σωρεία στοιχείων.

Πανηγυρική δικαίωση 4 χρόνια μετά...

4 χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου 2021 ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης δικαιώθηκε πανηγυρικά στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Εύβοιας που αποτελείτο από Εφέτες Δικαστές (με καταγωγή όλοι εκτός Εύβοιας) και Εισαγγελέα Εφετών. Οι κατηγορίες και η προηγούμενη καταδίκη των 21 μηνών κατέρρευσαν σαν "χάρτινος πύργος"καθώς ο δημοσιογράφος αθωώθηκε ομόφωνα (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα με την υπόθεση).

Πάμε τώρα να δούμε τι έκανε σε πρόσφατη δίκη ο συγκεκριμένος Δικαστής σε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων μεταξύ συμβασιούχων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών κατά του Δημοσίου που διεξήχθη στις 8 Ιουνίου 2021 στα Δικαστήρια Πρωτοδικείου Αθηνών:

Όπως γράφουν και μεγάλα Αθηναϊκά ειδησεογραφικά site, που παρακολούθησαν την δίκη, καταλύοντας κάθε έννοια αμεροληψίας, ο Δικαστής του Πρωτοδικείου της Αθήνας Μιχάλης Ντόστας, εμφανίστηκε πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των 60 συμβασιούχων του Υπουργείου Οικονομικών, και άρχισε να φωνάζει από την Έδρα ότι πρόκειται να απορρίψει τη συγκεκριμένη υπόθεση, διότι αυτή είναι η στάση του απέναντι στους συμβασιούχους. Την εκτός κάθε λογικής έκρηξη του Δικαστή φαίνεται πως προκάλεσε η προσπάθεια του εργατολόγου και συνηγόρου των καθαριστριών Γιάννη Καρούζου να ζητήσει αναβολή της εκδίκασης καθώς είχε περάσει η ώρα και ήταν ορατός ο κίνδυνος να μην προλάβει να καταθέσει ένας σημαντικός μάρτυρας.

Καθώς η ώρα περνούσε και οι συμβασιούχοι με τον δικηγόρο περίμεναν στωικά τη σειρά τους με κίνδυνο να απολέσουν τον μάρτυρα που είχε συμβούλιο, ο Γ. Καρούζος αργά το μεσημέρι μπήκε στην αίθουσα για να ζητήσει αναβολή. Ο Δικαστής Ντόστας, που εκείνη την ώρα εκδίκαζε υπόθεση, μόλις είδε τον δικηγόρο εξερράγη. Αρχισε να φωνάζει κατά των συμβασιούχων, όχι μόνο εκστομίζοντας τις φράσεις που προαναφέραμε, αλλά προδικάζοντας και την απόφασή του πριν ακόμη εξετάσει την υπόθεση. «Την υπόθεση που έχετε στο πινάκιο θα την απορρίψω! Εχω δικάσει υποθέσεις συμβασιούχων και στην Αθήνα και στη Χαλκίδα και όλοι οι συμβασιούχοι είναι αντισυνταγματικοί!» φώναζε μαινόμενος ο δικαστής προκαλώντας σοκ και δέος στο ακροατήριο των συμβασιούχων αλλά και στον ίδιο τον δικηγόρο που για πρώτη φορά ερχόταν αντιμέτωπος με ανάλογη συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού. Οι γυναίκες έκλαιγαν ταραγμένες καθώς άκουγαν τον δικαστή να συνεχίζει τις απειλές του, ζητώντας να απομακρυνθεί το πανό που είχαν αναρτήσει κοντά... στο καφενείο των δικαστηρίων!

Τη στιγμή δε που αντελήφθη ότι ο δικηγόρος ετοιμαζόταν να προσφύγει στον προϊστάμενο των δικαστηρίων, ο Μιχάλης Ντόστας πρόλαβε να κατέβει από την έδρα και επιταχύνοντας το βήμα του εξαφανίστηκε προς το γραφείο του προϊσταμένου αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες. Αλλά υπάρχει και συνέχεια ακόμη πιο σοβαρή. Ο πρωτοδίκης, για να αποφύγει την καταγγελία των συμβασιούχων, σπεύδει να ζητήσει αίτηση αποχής από την υπόθεση. Το Συμβούλιο του Πρωτοδικείου απορρίπτει το αίτημά του και του ζητεί να επιστρέψει στην έδρα και να εκδικάσει την υπόθεση. Οι καθαρίστριες τον περιμένουν με αγωνία να επιστρέψει. Αλλά αυτός δεν επιστρέφει και πάει... σπίτι του.

Έφυγε από την έδρα και από τα δικαστήρια...

Το θέατρο του παραλόγου δεν ολοκληρώθηκε όμως εκεί. Φαίνεται συγκεκριμένα πως ο Δικαστής, αφού πρώτα ο συνήγορος των καθαριστριών του ζήτησε να μην προδικάζει την δικανική του κρίση πριν εξετάσει την υπόθεση, εξανέστη, διέκοψε τη διαδικασία και αποχώρησε από την αίθουσα του δικαστηρίου, χτυπώντας πίσω του την πόρτα. Μάλιστα, προκειμένου, όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, να αποφύγει ενδεχόμενη σε βάρος του καταγγελία προς τον δικηγορικό σύλλογο ή οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο όργανο, υπέγραψε αίτηση αυτοεξαίρεσης από την υπόθεση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Παρά την παραπάνω απόφαση όμως, ο δικαστής αντί να επιστρέψει στην έδρα, εμφανίζεται να αποχώρησε γενικώς από τον χώρο των δικαστήριο, ενώ φέρεται να απαντούσε σε τηλεφωνικές κλήσεις της γραμματέως, ότι ήταν κουρασμένος και αδυνατούσε να δικάσει.

Ο Μιχάλης Ντόστας...
 

«Αυτά που διεξήχθησαν στη διαδικασία ασφαλιστικών διαφορών στη δίκη των καθαριστριών του Υπουργείο Οικονομικών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, είναι αδιανόητα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της χώρας μας» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος και επισήμανε:

«Η προτροπή του Δικαστή της έδρας να ματαιώσουμε -πριν ακόμη εκδικαστεί η υπόθεση- καλώντας τους δικηγόρους μεσολαβούσης άλλης υπόθεσης (οικογενειακών διαφορών) ζητώντας είτε η εργατική πλευρά να αναβάλει είτε να παραιτηθεί από το δικόγραφο της αίτησης, επειδή ο ίδιος στη μέχρι σήμερα καριέρα του, όπως απερίφραστα δήλωσε πολλές φορές, δεν δικαιώνει συμβασιούχους σεβόμενος το Σύνταγμα. Η φράση αυτή είναι αδιανόητη. Παραβιάζει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τη νομιμότητα και την αρχή αμεροληψίας που ο Ελληνας Δικαστής οφείλει να επιδεικνύει. Αν δε η δήλωση αυτή, η δημόσια δήλωση, συνδυαστεί με την απαίτησή του, προκειμένου να εκφωνήσει την υπόθεση να απομακρυνθεί ανηρτημένο, -σε απόσταση πλέον των 100 μέτρων-, πανό με τα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών, αυτό πλέον επιδεικνύει εμπάθεια. Δυστυχώς η συγγνώμη που ο ίδιος ο Δικαστής ύστερα από 4 ώρες δημοσίως απηύθυνε δεν αρκεί. Το θέμα είναι πρωτάκουστο και πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως».

Ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος...
 

Η παρωδία συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα...

Η δεύτερη πράξη του δράματος, παίχτηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, αφού ο Δικαστής εμφανίστηκε στην αίθουσα δηλώνοντας ότι προτίθεται να υποβάλλει εκ νέου αίτηση αποχής. Σύμφωνα με το dikastiko.gr μάλιστα, αφού ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από το κοινό και άκουσε τις τοποθετήσεις των δικηγόρων Γιάννη Καρούζου και Δημήτρη Περπατάρη ο οποίος επίσης εκπροσωπεί τις καθαρίστριες, αποχώρησε εκ νέου από την αίθουσα, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δικάσει. Τελικώς, ο Μιχάλης Ντόστας δέχθηκε να παρατείνει της προσωρινής διαταγής την οποία έχουν κερδίσει οι συμβασιούχες καθαρίστριες, εως τις 28 του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Πάντως, ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος ξεκαθάρισε ξανά με δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι το θέμα πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως, καθώς πρόκειται για γεγονός πρωτάκουστο στα δικαστικά χρονικά:

«Η προτροπή του Δικαστή της Έδρας να ματαιώσουμε, πριν ακόμη εκδικαστεί η υπόθεση, καλώντας τους δικηγόρους μεσολαβούσης άλλης υπόθεσης (οικογενειακών διαφορών) ζητώντας είτε η εργατική πλευρά να αναβάλει είτε να παραιτηθεί από το δικόγραφο της αίτησης, επειδή ο ίδιος στη μέχρι σήμερα καριέρα του, όπως απερίφραστα δήλωσε πολλές φορές, δεν δικαιώνει συμβασιούχους σεβόμενος το Σύνταγμα, είναι αδιανόητη και παραβιάζει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τη νομιμότητα και την αρχή αμεροληψίας που ο Ελληνας Δικαστής οφείλει να επιδεικνύει. Το θέμα είναι πρωτάκουστο και πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως».

Δείτε πως παρουσίασαν μεγάλα αθηναϊκά ειδησεογραφικά site τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν από τον Μιχάλη Ντόστα σε άλλη μία δίκη παρωδία αυτή τη φορά στα Δικαστήρια Αθηνών:




Δείτε αναλυτικά:

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών - EFSYN - Πατήστε ΕΔΩ

Το δημοσίευμα του DIKASTIKO.GR - Πατήστε ΕΔΩ

Το δημοσίευμα του DOCUMENTONEWS.GR - Πατήστε ΕΔΩ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA