Ξεχάστε αυτές τις εικόνες - Οι ανακοινώσεις για εμβολιασμένους και μη: Τι θα ισχύει από 15 Ιουλίου σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης, γήπεδα, κινηματογράφους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ξεχάστε αυτές τις εικόνες - Οι ανακοινώσεις για εμβολιασμένους και μη: Τι θα ισχύει από 15 Ιουλίου σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης, γήπεδα, κινηματογράφους

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων από τις 15 Ιουλίου 2021, όταν και θα εφαρμοστούν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες...

Από εκείνη την ημερομηνία, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σε μεικτούς.

- Κινηματογράφοι, θέατρα, εστιατόρια και καφέ, που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους, αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας.

- Στους μεικτούς χώρους θα μπορούν να εισέλθουν όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή ράπιντ τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι μεικτοί χώροι θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους και θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους, ενώ σε θέατρα και κινηματογράφοι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

Για τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τα κλαμπ είτε είναι ανοιχτά είτε κλειστά:

Αν είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας, ενώ αν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ως μεικτοί θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους. Εκεί θα μπορούν να εισέλθουν όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή ράπιντ τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

«Ο έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις θα γίνεται ψηφιακά και από μηχανάνημα που θα τοποθετηθεί σε κάθε επιχείρηση και θα επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Ερωτήσεις - απαντήσεις:

- Πώς θα αναγνωρίζω αν ο χώρος είναι αμιγώς για εμβολιασμένους ή μεικτός; Θα υπάρχει ειδική σήμανση στην είσοδο.

- Ανεμβολίαστος που δεν έχει κάνει τεστ, μπαίνει σε εστιατόριο, μπαρ κλπ; Θα απαγορεύεται η είσοδος.

- Καλύπτεται νομικά ο επιχειρηματίας; Ναι. Κοινή υπουργική απόφαση.

- Σελφ τεστ γίνεται δεκτό; Όχι, μόνο pcr ή rapid, εκτός αν είναι ανήλικοι.

- Από ποιον θα γίνεται ο έλεγχος; Ίδιες αρχές που γίνονται και σήμερα.

- Στα γήπεδα, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και όσοι νόσησαν τους προηγούμενους 6 μήνες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και 85% πληρότητα.

Οι ανήλικοι θα εισέρχονται σε όλους τους χώρους με την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης από τους γονείς τους και της διενέργειας self test.

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι η θέσπιση υποχρεωτικού εμβολιασμού για  υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό δομών υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων και νέους τρόφιμους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA