Ξέσπασε δικαστική διαμάχη για το που θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης - Τι αναφέρει η προσωρινή διαταγή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ξέσπασε δικαστική διαμάχη για το που θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης - Τι αναφέρει η προσωρινή διαταγή

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι εντολείς της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας...

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για την ταφή του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

«Η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, να είναι ο Γαλατάς η τελευταία του κατοικία, κοντά στους γονείς και στον αδελφό του Γιάννη, θα εκπληρωθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη και εντεταλμένος του μεγάλου δημιουργού, Γιώργος Αγοραστάκης, τόσο με την επιστολή του το 2013 στον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, όσο και στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Γιώργος Αγοραστάκης έδωσε την εντολή να κατατεθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να μην γίνει η κηδεία στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Με ανάρτησή του πάντως στο Facebook, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, αναφέρεται στο θέμα της ταφής του συνθέτη η οποία τις τελευταίες ώρες έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.

Συγκεκριμένα γράφει:

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA