Που να έριχνε περισσότερο...! Βόρεια Εύβοια: Από σύσκεψη σε σύσκεψη για την βροχή (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Που να έριχνε περισσότερο...! Βόρεια Εύβοια: Από σύσκεψη σε σύσκεψη για την βροχή (ΦΩΤΟ)

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου, λόγω της βροχής που πέφτει στις πυρόπληκτες περιοχές... 

Δείτε τι ανακοινώθηκε από τον Φάνη Σπανό, ο οποίος μαζί με άλλους παρευρισκόμενους ξέχασαν να φορέσουν μάσκα εν ώρα σύσκεψης σε εσωτερικό κλειστό χώρο: 

Με βάση τα έκτακτα μετεωρολογικά δελτία της ΕΜΥ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, έλαβαν σειρά προληπτικών μέτρων, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε μέσα από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, χωματουργικά και άλλα μηχανήματα σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου και των οικισμών.

Παράλληλα τα μέλη του ΣΟΠΠ:

1. Αιτήθηκαν επιπλέον πυροσβεστικά και άλλα οχήματα με μηχανήματα άντλησης υδάτων.

2. Καθόρισαν συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, όπως ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, τα οποία θα κλείσουν σε περίπτωση κινδύνου.

3. Εντόπισαν σημεία “υψηλού κινδύνου” σε χωριά και παραλιακούς οικισμούς, στα οποία βρίσκονται ήδη μηχανήματα και πυροσβεστικές δυνάμεις.

4. Ενημέρωσαν Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και συλλόγους εθελοντών, οι οποίοι είναι ήδη σε ετοιμότητα.

Η επόμενη ημέρα μετά τις πυρκαγιές είναι σήμερα και οφείλουμε όλοι μας να βρισκόμαστε στη μέγιστη ετοιμότητα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των επόμενων 24 ωρών που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναμένουμε στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, θέτουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Οι εργασίες καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων που εκτελούνται με εντατικό ρυθμό το τελευταίο δεκαπενθήμερο από μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τις Τοπικές Κοινότητες σε περισσότερους από 30 οικισμούς των δύο πληγέντων Δήμων, επιχειρούν να μειώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον κίνδυνο πλημμύρας.

Οι επόμενες ώρες απαιτούν αυξημένη προσοχή από τους συμπολίτες μας, συνεργασία με τις τοπικές αρχές και πάνω από όλα νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA