Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας - Μπένος: «Το 53% του δάσους είναι πλήρως καμένο, το πρώτο 6μηνο οι αποζημιώσεις και τα πρώτα έργα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας - Μπένος: «Το 53% του δάσους είναι πλήρως καμένο, το πρώτο 6μηνο οι αποζημιώσεις και τα πρώτα έργα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από τις καταστροφικές πυρκαγιές παρουσίασε ο Σταύρος Μπένος, από τη Λίμνη... 

Ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι «οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν ολιστικό αλλά και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα».

Ο Σταύρος Μπένος, παρουσίασε στους τοπικούς φορείς τους 10 πυλώνες της ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποζημιώσεις, αντιπλημμυρικά έργα, αποκατάσταση του περιβάλλοντος, έργα υποδομών, τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη.

Μίλησε για μία ΟΧΕ ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας «με διασφαλισμένους πόρους και χωρίς εξαρτήσεις» όπως χαρακτηριστικά είπε και σημείωσε με νόημα πως «επιθυμεί μία δυναμική ΟΧΕ ανεξάρτητα αν σήμερα υπάρχουν μόνο 80 εκατ. ευρώ από το περιφερειακό πρόγραμμα». Όπως διευκρίνισε ο Στ. Μπένος, «υπάρχουν τομεακά προγράμματα για ισχυρές υποδομές, το πρόγραμμα ανασυγκρότησης, το ΠΔΕ, το Αντώνης Τρίτσης και άλλα προγράμματα που θα συνεισφέρουν πόρους» ενώ μετέφερε «την επιθυμία του Μάξιμου – όπως είπε – να σχεδιαστεί μία ΟΧΕ χωρίς περιορισμούς».

Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις φορέων σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα ο ίδιος υποστήριξε ότι οι πρώτοι 6 μήνες έχουν σχέση με την καθημερινότητα, τις αποζημιώσεις και τα πρώτα έργα, το δεύτερο εξάμηνο θα τρέχουν τα υπόλοιπα έργα στις καμένες περιοχές και προσδιόρισε ότι «το τρίτο εξάμηνο θα είναι έτοιμη η ΟΧΕ με πλήρη διασφάλιση των πόρων ενώ όλο αυτό το διάστημα θα υπάρχει μία συνεχή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων και των κατοίκων της περιοχής είτε με την επιτροπή η οποία θα δρα και θα λειτουργεί διαρκώς, είτε με τους μελετητές που θα αναλάβουν διάφορα τμήματα να τα φέρουν σε πέρας.

Ομάδα δασολόγων παρέδωσε τον χάρτη σφοδρότητας της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με αυτή το 53% του δάσους είναι πλήρως καμένο, το 32% μερικώς με ζωντανά τμήματα και το 16% άκαυστο.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA