Εμβόλιο - Κορονοϊός: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 50 ετών | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 50 ετών

Σε λειτουργία είναι η πλατφόρμα των ραντεβού για την χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 για τους πολίτες άνω των 50 ετών και για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου (ομάδα Α) και αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β), ανεξαρτήτου ηλικίας...

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση, γίνεται αφού συμπληρωθούν έξι μήνες από τις δύο δόσεις των εμβολίων ή το μονοδοσικό εμβόλιο.

Στην παρούσα φάση, το εμβόλιο που θα δίνεται ως 3η δόση, είναι το mRNA εμβόλιο, συγκεκριμένα το Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί στο βασικό εμβολιασμό.

Η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλά αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ανοσία.

Για την τρίτη δόση θα κλείνουν το ραντεβού, είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εμβολιάζονται με την τρίτη δόση άτομα ανοσοκατεσταλμένα, οι διαμένοντες σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA