Ψαχνά - Δημοτικό συμβούλιο: Ανεξαρτητοποίηση με «βόμβες» του Ανδρέα Φραντζή - «Καφετέρια Αντιδημάρχου έκλεβε ρεύμα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ψαχνά - Δημοτικό συμβούλιο: Ανεξαρτητοποίηση με «βόμβες» του Ανδρέα Φραντζή - «Καφετέρια Αντιδημάρχου έκλεβε ρεύμα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρελθόν αποτελεί ο πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, Ανδρέας Φραντζής από τον συνδυασμό του Δημάρχου Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά...

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Οκτωβρίου 2021 ο Ανδρέας Φραντζής κατέθεσε και επίσημα δήλωση ανεξαρτητοποίησης καταγγέλλοντας νωρίτερα, με φωτογραφίες μάλιστα που μοιράστηκαν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, στο προεδρείο και στον Δήμαρχο, που αφορούσε υπόθεση ρευματοκλοπής από μία καφετέρια στη περιοχή Καθενοί, τα ψυγεία της οποίας έπαιρναν ρεύμα από την δημοτική κοινότητα του χωριού. Στη συγκεκριμένη καφετέρια, όπως είπε ο Ανδρέας Φραντζής, είναι μέτοχος ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσώκος με ένα μικρό ποσοστό μαζί με τον έναν αδερφό του που έχει το πλειοψηφικό πακέτο και μάλιστα «έχω και το καταστατικό της εταιρείας που το επιβεβαιώνει», επισήμανε.

«Είδα και εγώ ο ίδιος το καλώδιο αυτό και την γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε. Να σας ενημερώσω ότι γιαυτό το θέμα έγινε μήνυση από κάποιον ιδιώτη στις 13 Ιουλίου 2021 και προτάθηκα για μάρτυρας γιατί είδα τι συμβαίνει εκεί, κάτι το οποίο θα καταθέσω όταν κληθώ από τις αρμόδιες αρχές. Στις 22 Ιουλίου 2021 πήγε η αστυνομία στο σημείο όπως με ενημέρωσαν οι κάτοικοι των Καθενών και μετά από την παρουσία της αστυνομίας εκεί και αφού έφυγαν οι αστυνομικοί όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το καλώδιο αυτό αφαιρέθηκε από εκεί και πιθανόν πετάχτηκε σε διπλανή βεράντα. Μάλιστα υπάρχει και κατάθεση υπαλλήλου του Δήμου που επιβεβαιώνει την αφαίρεση του καλωδίου μετά την αποχώρηση της αστυνομίας και μάλιστα κατονομάζει και το πρόσωπο που έβγαλε το καλώδιο. Περίμενα όλο αυτό τον καιρό και περίμενα να έρθει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος κ.Τσώκος μιας και είναι από τους Καθενούς...», τόνισε ο Ανδρέας Φραντζής.

Ο Ανδρέας Φραντζής στο δημοτικό συμβούλιο:  

Μερικά από τα αποδεικτικά έγγραφα που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Ανδρέας Φραντζής:

 




Ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσώκος ανέφερε μόλις πήρε το λόγο:

«Να ευχαριστήσω τον δημοτικό σύμβουλο κ. Φραντζή καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού που ήταν στους Καθενούς για το ενδιαφέρον του για το χωριό. Το θέμα έχει πάει δικαστικά και όσον αφορά εμένα δεν είμαι διαχειριστής του καταστήματος. Το θέμα έχει πάει στη δικαιοσύνη».

Ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσώκος στο δημοτικό συμβούλιο:

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς από την μεριά του τόνισε τα εξής για τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Φραντζή:

«Όποιος παραβίασε τα τετραγωνικά αυτά ή έκανε παραβιάσεις όπως αυτές που ανέφερε ο κ.Φραντζής και δεν έχω λόγο να αμφισβητώ ούτε τις φωτογραφίες, ούτε τα λεγόμενα του Ανδρέα, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να δραστηριοποιείται εκεί που θέλει να δραστηριοποιείται και να δέχεται αν έχει παραβατική συμπεριφορά τις συνέπειες. Και είναι τιμή προς του κ.Τσώκου, ούτε εκμεταλλεύτηκε την θέση του Αντιδημάρχου, ούτε πήρε κανέναν τηλέφωνο ξέρεις μη με γράφεις μην με κάνεις... Σε μία μικρή τοπική κοινωνία μπορούμε να βοηθήσουμε από την μεριά μας ο καθένας να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί ο επαγγελματίας που αυτή την ώρα πλήττεται. Αν έκανα κάτι Ανδρέα διαφορετικό στο κομμάτι αυτό από αυτά που λέω εδώ μπροστά σε όλους...».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς στο δημοτικό συμβούλιο:

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Φραντζής κατέθεσε και επίσημα την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του από τον συνδυασμό του Γιώργου Ψαθά, τονίζοντας τα εξής στην επιστολή του προς το προεδρείο:

«Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη "Δήμος" του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά διότι όπως είχα δηλώσει και σε παλαιότερη δημόσια τοποθέτηση μου με τον Δήμαρχο διαφωνούμε ως τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας. Η έλλειψη οράματος, η στασιμότητα και η μη ενεργοποίηση των υπηρεσιών και του προσωπικού του Δήμου μας με υπαιτιότητα αποκλειστικά του Δημάρχου και λανθασμένες επιλογές οδηγούν τον τόπο μας στην στασιμότητα και δεν προχωράμε όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Επειδή ο λόγος μου για αλλαγή με συμβόλαιο προς τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν στις εκλογές η ανεξαρτητοποίηση μου πλέον ήταν επιβεβλημένη. Ένα χρόνο τώρα έδωσα χρόνο στο Δήμαρχο για να διορθωθεί η κατάσταση μετά την άρνηση μου στην πρόταση του Δημάρχου να παραμείνω Αντιδήμαρχος κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Η κατάσταση όμως παραμένει ίδια και γίνεται μόνο επικοινωνιακή διαχείριση στα του Δήμου παρ΄όλο που ο ίδιος μου είχε πει προσωπικά ότι ίσως έχω δίκιο στα λεγόμενα μου, παρ΄όλο που και η πλειοψηφία της παράταξης "Δήμος" συμφώνησε μαζί μου και οι υπόλοιποι απλά δεν μίλησαν στα όσα είπα και ειδικότερα ανέφερα στην παραταξιακή συνεδρίαση της 4ης Σεπτεμβρίου 2020. Αλλαγή δεν υπήρξε. Έτσι λοιπόν από σήμερα 19 Οκτωβρίου 2021 θα με λογίζετε ως ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ευχαρίστησε αργότερα τον Ανδρέα Φραντζή για την προσφορά του λέγοντας του χαρακτηριστικά:

«Σευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να είσαι μαζί μου όλο αυτόν τον καιρό και εγώ θα σέβομαι πάντα την άποψη όλων και ποτέ δεν θα μηδενίσω κανενός την προσπάθεια είναι η αρχή μου και η θέση μου όλα αυτά τα χρόνια...»

Για να του απαντήσει ο Ανδρέας Φραντζής:

«Το πρόβλημα αγαπητέ φίλε Γιώργο είναι ότι πάντα με έβλεπες ως ανιψιό του Μπουροδήμου και ανταγωνιστή σου και όχι συνεργάτη σου».

Ο Γιώργος Ψαθάς του ανταπάντησε:

«Καταρχάς εμένα είναι φίλος μου ο Γιάννης. Ποτέ δεν σε είδα έτσι έχεις κάνει λάθος εκτίμηση, και ο Δήμος να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι στάσιμος, εγώ δεν έχω εμμονές στη ζωή μου».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ψαχνά: «Αν χρειαστεί θα γκρεμίσω και άλλες γέφυρες...» - Η ομιλία του Γιώργου Ψαθά και οι διαξιφισμοί στο Δημοτικό συμβούλιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA