Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Το Σωματείο Εργαζομένων κατακεραυνώνει τον άχρηστο Θανάση Μπουραντά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Το Σωματείο Εργαζομένων κατακεραυνώνει τον άχρηστο Θανάση Μπουραντά

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου κατά του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά:

«Έπεσαν οι μάσκες!!!!!!!

Ψεύτικες ήταν τελικά οι προφορικές ανεπίσημες διατυπώσεις του δημάρχου Αθανασίου Μπουραντά για δήθεν συμπαράσταση στην άδικη παραπομπή σε ποινική δίκη των εργαζομένων-μελών επιτροπών παραλαβής προμηθειών και έργων που είχαν οριστεί κατά τη θητεία του τέως δημάρχου Δημητρίου Θωμά. Όπως αποδείχτηκε, ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς κατά τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει με τον Δημήτριο Θωμά έχει βάλει ως στόχο όχι μόνο τον τέως δήμαρχο αλλά και τους εργαζομένους.

Ο κ. δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς μέχρι πρότινος παρουσία του αειμνήστου προέδρου της δημοτικής επιχειρήσεως ΔΕΥΑΚΑ Φώτη Αναστασίου και μελών της διοικήσεως με κοινή φωνή διαβεβαίωναν τους διωκόμενους ποινικά εργαζόμενους- μέλη επιτροπών παραλαβής ότι δεν επιδιώκουν την καταδίκη τους, διότι αναγνωρίζουν ότι αναγκαστικά και αμισθί, τους δόθηκε η ιδιότητα των μελών επιτροπών παραλαβής, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς καμία ουσιαστική συνδρομή της υπηρεσίας στο έργο τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν βρεθεί ήδη στη δυσχερή θέση του βάρους της απόδειξης της αθωότητάς τους.

Κατά τη συνεδρίαση, όμως, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο άκουσμα του προέδρου του Δικαστηρίου για αναβολή της δίκης λόγω ωραρίου και ορισμό νέας ημερομηνίας τον Μάιο του 2022, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοικήσεως με σθένος προς το προεδρείο απαίτησε τη γρήγορη διεξαγωγή της δίκης για να μην υπάρξει το ενδεχόμενο παραγραφής πλημμελήματος ενός εκ των εργαζομένων με φερόμενο χρόνο τέλεσης το Δεκέμβριο του 2013.

Όταν η κα. Εισαγγελέας εξήγησε στον πληρεξούσιο της διοίκησης ότι εκ των πραγμάτων το πλημμέλημα θα παραγραφεί είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό, διότι λόγω του χρόνου τέλεσης δεν επαρκεί ο χρόνος για να καταστεί αμετάκλητη μία πιθανή καταδίκη, τότε ο πληρεξούσιος της διοίκησης εξέθεσε με σθένος ότι η διοίκηση επιδιώκει να καταδικαστεί ο εργαζόμενος έστω και εάν ακολούθως μετά βεβαιότητος απαλλαγεί σε δεύτερο βαθμό λόγω παραγραφής. Δηλαδή σε απλά ελληνικά τους αρκεί απλά «να πάρει ο εργαζόμενος τη ρετσινιά» έστω και εάν εν συνεχεία απαλλαγεί.

Είναι φανερό ότι η διοίκηση χρησιμοποιώντας ως όργανο τους εργαζόμενους - μέλη των επιτροπών παραλαβής επιδιώκει αποκλειστικά μέσω μίας ενδεχόμενης καταδίκης και τιμωρίας τους, να βάλλει τον τέως Δήμαρχο Δημήτριο Θωμά.

Επιπλέον, η στάση αυτή αποτελεί πλήρη απόδειξη και συνέχεια της τιμωρητικής και αντεργατικής στάσης του δημάρχου Αθανασίου Μπουραντά, ο οποίος με κάθε αφορμή βάλλει κατά των εργαζομένων.

Ο κ. Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς αποδεικνύει συστηματικά ότι έχει εστιάσει στην προσωπική του κόντρα και δικαστική διαμάχη με τον τέως δήμαρχο, αδιαφορώντας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, της δημοτικής επιχείρησης και των εργαζομένων.
Δεν έχει περάσει ούτε έτος από τότε που κ. Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς τιμώρησε με αφαίρεση μισθού δύο εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι είχαν οριστεί μέλη επιτροπών παραλαβής προμηθειών.

Τους τιμώρησε πειθαρχικά διότι τόλμησαν να φέρουν αντίρρηση ως προς την παραλαβή προμηθειών, διατυπώνοντας εγγράφως τη διαμαρτυρία τους, με αποτέλεσμα να μην υπογράψουν τα προδιατυπωμένα πρωτόκολλα παραλαβής.

Η ευθύνη από ότι φαίνεται πάντοτε μετακυλίεται στον εργαζόμενο. Όταν κατ’ εντολή της διοίκησης ο εργαζόμενος υπογράφει το πρωτόκολλο παραλαβής, τότε διώκεται ποινικά. Όταν δεν το υπογράφει, διώκεται πειθαρχικά με αφαίρεση μισθού».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA