Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Πλεύρης - Με τους ανύπαρκτους ελέγχους δεν μας είπε όμως τι θα γίνει ο Υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Πλεύρης - Με τους ανύπαρκτους ελέγχους δεν μας είπε όμως τι θα γίνει ο Υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ήδη είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπαίνουν σε κατάσταση ελευθερίας - Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ισχύσουν για 15 μέρες...

Δίνεται η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους, να μη χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα ή να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στις συναυλίες. Εκεί θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας. Το προσωπικό που εργάζεται σε όλους τους χώρους θα τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας.

Προβλέπεται πλήρης ελευθερία σε κλειστούς χώρους για τους αμιγώς εμβολιασμένους, ενώ στην εστίαση δεν ισχύει κανένας περιορισμός, με τήρηση αντισηψίας. Για το προσωπικό προβλέπεται και χρήση μάσκας.

Συγχρόνως, πλήρης λειτουργία δίνεται στους ανοικτούς χώρους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός και για μη εμβολιασμένους, αλλά με αυστηρή επιτήρηση.

Μεικτοί χώροι

Στους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Τι θα ισχύσει στις κόκκινες περιοχές

Οι κόκκινες περιοχές θα ανακοινώνονται κάθε φορά ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού είπε ο Θ. Πλεύρης, δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Ωστόσο, θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων.

Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή. Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Το θέμα πάντως για όλα αυτά είναι η εφαρμογή των μέτρων και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται στα μαγαζιά, καθώς όπως έχουμε επισημάνει στη Χαλκίδα και σε άλλες πόλεις οι έλεγχοι είναι εντελώς ανύπαρκτοι.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA