Ανοίγουν στόματα και μέσα στα Δικαστήρια Χαλκίδας: «Στημένη η δίκη, όλοι μιλάνε για το παραδικαστικό κύκλωμα της Χαλκίδας» - Δικαστική υπάλληλος καταγγέλλει στο EviaZoom.gr ότι έπιασε στα «πράσα» συναδελφισσες της στην Εισαγγελία να «κουκουλώνουν» και να αποκρύπτουν δικογραφίες που αφορούσαν την μία εκ των δύο και την κόρη της - Ορίστηκε δίκη για την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελέας Εφετών, αλλά αθωώθηκαν με μάρτυρα υπεράσπισης τον Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου (!) και δικηγόρο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Γκίκα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανοίγουν στόματα και μέσα στα Δικαστήρια Χαλκίδας: «Στημένη η δίκη, όλοι μιλάνε για το παραδικαστικό κύκλωμα της Χαλκίδας» - Δικαστική υπάλληλος καταγγέλλει στο EviaZoom.gr ότι έπιασε στα «πράσα» συναδελφισσες της στην Εισαγγελία να «κουκουλώνουν» και να αποκρύπτουν δικογραφίες που αφορούσαν την μία εκ των δύο και την κόρη της - Ορίστηκε δίκη για την υπόθεση με εντολή της Εισαγγελέας Εφετών, αλλά αθωώθηκαν με μάρτυρα υπεράσπισης τον Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου (!) και δικηγόρο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Γκίκα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα απίστευτα γεγονότα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης (03-11-2021) στα Δικαστήρια Χαλκίδας, που έχουν μετατραπεί, όπως έχουμε προαναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν, σε (Παρα)δικαστήρια Χαλκίδας...

Διαβάστε στο EviaZoom.gr τα όσα έγιναν και φρίξτε στη κυριολεξία:

Όπως δήλωσε αποκλειστικά και στη κάμερα του EviaZoom.gr, η δικαστική υπάλληλος Κωνσταντίνα Γαλάνη που εργάζεται χρόνια στα Δικαστήρια Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας που διοικεί εδώ και πάνω από 8,5 χρόνια ως Προϊστάμενος, ο Εισαγγελέας Δημήτρης Προκοπίου, η ίδια αντιλήφθηκε πριν λίγο καιρό ότι δύο συναδέλφισσες της δικαστικοί υπάλληλοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας «κουκούλωσαν»  δικογραφίες στις οποίες ήταν κατηγορούμενη η κόρη της μιας κατηγορούμενης δικαστικής υπαλλήλου και να τις τοποθετούν σε άλλα σημεία με σκοπό να καθυστερήσει η εκδίκαση τους ή να μην γίνουν και καθόλου.

Η Κωνσταντίνα Γαλάνη άμεσα κατήγγειλε το γεγονός στην Εισαγγελέα Εφετών κ.Καλουτά, η οποία με την σειρά της, διέταξε έρευνα και ακολούθως άσκησε άμεσα ποινική δίωξη στις δύο δικαστικούς υπαλλήλους.

Τελικά το δικαστήριο έγινε στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας με Πρόεδρο της Έδρας, τον Χαλκιδέο Δικαστή Γιάννη Πετρόπουλο, που πήρε μετάθεση από τα Δικαστήρια Πειραιά και ενώ ερευνούσε την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» και από τον Σεπτέμβρη του 2021 έχει επιστρέψει στα Δικαστήρια Χαλκίδας ως Δικαστής - Πρόεδρος Πρωτοδικών (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα), και Εισαγγελέα της Έδρας, τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας Κωνσταντίνο - Δημήτρη Γιαννακούλα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης που επιβεβαιώνει πανηγυρικά και τα όσα έγραφε το EviaZoom.gr είναι η στενή σχέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρη Γκίκα (σ.σ. έστω και θεσμικά) με τους Δικαστές - Εισαγγελείς Προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, όπως τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου. Άλλωστε ήταν κοινό μυστικό αυτή η στενή σχέση βλέποντας κανείς και τις ανακοινώσεις «αγάπης» που έχει εκδώσει κατά καιρούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας υπέρ των Δικαστών και Εισαγγελέων Χαλκίδας όταν γραφόταν κάτι σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, άκουσον - άκουσον, ένας από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης των δύο δικαστικών υπαλλήλων ήταν ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, ενώ συνήγορος των δύο δικαστικών υπαλλήλων ήταν ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρης Γκίκας. Σημειώνεται επίσης ότι υπέρ των δύο δικαστικών υπαλλήλων, που αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατέθεσαν στη δίκη και οι υπόλοιποι συνάδελφοι/συναδέλφισσες, προϊσταμένοι τους, που ήταν και αυτοί μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ υπέρ της κατηγορίας δεν κατέθεσε κανένας, με την Κωνσταντίνα Γαλάνη να μην έχει και δικηγόρο για να υποστηρίξει την κατηγορία ως αυτόπτης μάρτυρας που αντιλήφθηκε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια της το φερόμενο «κουκούλωμα», το οποίο κατήγγειλε η ίδια στην Εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας και εκείνη με την σειρά της άσκησε ποινική δίωξη στις δύο δικαστικές υπαλλήλους.

Και οι δύο κατηγορούμενες αθωώθηκαν ομόφωνα με απόφαση του Εισαγγελέα της Έδρας, Αντεισαγγελέα Κωνσταντίνου - Δημήτρη Γιαννακούλα και των τριών Δικαστών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, με Πρόεδρο της Έδρας τον Γιάννη Πετρόπουλο, οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρούν ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των δύο δικαστικών υπαλλήλων και πρόκειται για μία απλή αβλεψία.

Δεν γνωρίζουμε αν αθωώθηκαν ορθά ή όχι οι δύο κατηγορούμενες και το θέμα της υπόθεσης δεν είναι αυτό, αλλά η διαδικασία της δίκης όπου κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισης ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, αλλά ακόμη και ότι δικηγόρος των δύο δικαστικών υπαλλήλων ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρης Γκίκας, προκαλεί αίσθηση και πλήρης επιβεβαίωση για το τι επικρατεί στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Οργισμένη μετά την αθωωτική απόφαση, η δικαστική υπάλληλος των Δικαστηρίων Χαλκίδας (στο Πρωτοδικείο) Κωνσταντίνα Γαλάνη μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη δικαστική απόφαση, για στημένη δίκη και παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Κωνσταντίνα Γαλάνη:

Προς ενημέρωση των αναγνωστών, το EviaZoom.gr ήρθε σε επαφή και με την άλλη μεριά, ωστόσο δεν θέλησαν να προβούν σε επίσημες δηλώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε στο EviaZoom.gr η Κωνσταντίνα Γαλάνη:

«Έγινε δικαστήριο κατόπιν μήνυσης από την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας εναντίον των δικαστικών υπαλλήλων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας για υπεξαίρεση εγγράφων κ.α. Είναι σκανδαλώδης η απόφαση του δικαστηρίου. Η μήνυση έγινε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας κατόπιν αναφοράς μου που την υπέβαλα στην Εισαγγελία Εφετών. Είναι σκανδαλώδης η απόφαση. Σήμερα στο δικαστήριο παραβρέθηκαν σαν μάρτυρας υπεράσπισης των δικαστικών υπαλλήλων ο Εισαγγελέας κ. Προκοπίου, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας και συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Γκίκας. Η απόφαση της αθώωσης των δικαστικών υπαλλήλων είναι σκανδαλώδης... Δεν θα κουκουλωθεί τίποτα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και θα περιμένετε εξελίξεις.

Η μία από τις δύο δικαστικούς υπαλλήλους απέκρυψε δικογραφίες και ορίστηκαν δικογραφίες της εταίρου δικαστικής υπαλλήλου που αφορούσαν την ίδια και την κόρη της και προσπάθησαν να τις αποκρύψουν και το δεύτερο ήταν ότι είχε οριστεί ημερομηνία η ίδια δικάσιμος 19 Μαρτίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και το ίδιο δικαστήριο είχε οριστεί και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημερομηνία και με τους διαδίκους. Η ίδια η Προϊσταμένη της γραμματείας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ότι θα πρέπει συνεργήσει όλο το σύμπαν για να συμβεί αυτό, οι κύριοι Δικαστές στη Χαλκίδα το θεώρησαν μία απλή σύμπτωση.

Από την αρχή ήξερα το αποτέλεσμα, το έχουμε συζητήσει με όλους. Ήταν στημένη η δίκη, τι ήτανε; Γιαυτό δόθηκε τέτοια σημασία από τον κ.Προκοπίου που ήρθε σαν μάρτυρας υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων σημαίνει ότι θέλουν να κουκουλώσουν καταστάσεις. Δεν θα κουκουλωθεί τίποτα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί με όλο το τίμημα, Για αυτό ήρθαν σαν συνήγοροι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας ο κ. Προκοπίου με τους προϊσταμένους (σ.σ. γραμματείας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας) κ.Αιμιλία Βέττα και τον κ.Ηλία Τζώρτζη. Γιατί ήρθαν να υπερασπιστούν τις κατηγορούμενες; Για να μην φανεί αυτό που όλοι μιλάνε το παραδικαστικό κύκλωμα Χαλκίδας και πως παίρνονται οι αποφάσεις. Τι άλλο θέλετε να δείτε; Δικαστής ήταν ο κ. Πετρόπουλος και Εισαγγελέας ο κ. Γιαννακούλας.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αγγελής μου είχε ζητήσει, όταν είχε έρθει στο γραφείο μου κατόπιν αιτήσεως μου, μου ζήτησε το τηλέφωνο μου και του έστειλα τις αναφορές και μου είπε θα έχουμε επαφές, μου ζήτησε και το κινητό μου. Έχει γίνει κατάθεση στον κ. Αγγελή και περιμένω τις ανάλογες ενέργειες από τον κύριο που ήρθε να επιθεωρήσει την Εισαγγελία από τον κ. Αγγελή».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA