Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών: Άγρια κόντρα στη Βουλή! «Ναι» από ΚΙΝΑΛ, «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιπα κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών: Άγρια κόντρα στη Βουλή! «Ναι» από ΚΙΝΑΛ, «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιπα κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού άνω των 60 ετών λέει το ΚΙΝΑΛ εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνει το μέτρο...

«Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα. Στο ''και πέντε'' ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει», σχολίασε αιχμηρά ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ακόμη πώς η κυβέρνηση πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. «Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει» σημείωσε ο Μ. Χριστοδουλάκης και προσέθεσε: «Δυστυχώς, βέβαια, για ακόμα μία φορά, ”ξέχασε” να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

ΣΥΡΙΖΑ: «Στοχοποιεί τους άνω των 60»

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες». Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως σαμποτέρ του εμβολιασμού και αντέτεινε ότι θα μπορούσε να δώσει οικονομικά κίνητρα αντί να επιβάλει υποχρεωτικότητα.

Οι δηλώσεις του Τσίπρα έκαναν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου να θυμίσει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο κατηγορούσε την κυβέρνηση για το freedom pass στους νέους λέγοντας ότι συνιστά εξαγορά τους, ενώ σήμερα προτείνει οικονομικά κίνητρα για εμβολιασμό.

«Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και από τα υπόλοιπα κόμματα, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 με προβλεπόμενη κύρωση αυτόματο πρόστιμο από την ΑΑΔΕ 100 ευρώ τον μήνα, δηλ. 1200 ευρώ τον χρόνο, είναι ένα αντισυνταγματικό, αντίθετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, απολύτως αυταρχικό, εξουθενωτικό και αυταρχικό μέτρο...».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από τις «συγκρούσεις» και τις δηλώσεις στη Βουλή:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA