Μπόχα και δυσωδία στην ΕΛ.ΑΣ: Έφοδοι και συλλήψεις σε αστυνομικά τμήματα της χώρας από το Εσωτερικών Υποθέσεων - Κύκλωμα μεγατόνων με δεκάδες διεφθαρμένους αστυνομικούς με αρχηγό Διοικητή της Ασφάλειας και συνεργούς δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υπάλληλους τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες κ.α. - 320.000 ευρώ βρέθηκαν μόνο σε χρηματοκιβώτιο Διοικητή της Ασφάλειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μπόχα και δυσωδία στην ΕΛ.ΑΣ: Έφοδοι και συλλήψεις σε αστυνομικά τμήματα της χώρας από το Εσωτερικών Υποθέσεων - Κύκλωμα μεγατόνων με δεκάδες διεφθαρμένους αστυνομικούς με αρχηγό Διοικητή της Ασφάλειας και συνεργούς δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υπάλληλους τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες κ.α. - 320.000 ευρώ βρέθηκαν μόνο σε χρηματοκιβώτιο Διοικητή της Ασφάλειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων χαρακτηρίζεται η υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων από κύκλωμα δεκάδων επίορκων αστυνομικών που υπηρετούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες...

Εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο Διοικητή τμήματος Ασφαλείας, ο οποίος θεωρείται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων που εισέβαλαν στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας.

Το κύκλωμα με εμπλεκόμενους τους δεκάδες αστυνομικούς, αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα.

Οι επίορκοι αστυνομικοί χορηγούσαν νόμιμα δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άλλα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να «καθαρίσουν» με αυτό τον τρόπο το ποινικό τους μητρώο, για το λόγο αυτό ήταν και υψηλή η τιμή του κάθε εγγράφου. Όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες, οι «πελάτες» πλήρωναν 30.000 ευρώ για κάθε επίσημα έγγραφο.

«Πελάτες» του κυκλώματος ήταν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί που είχαν ποινικό μητρώο, στους οποίους τα μέλη του κυκλώματος χορηγούσαν δικαιολογητικά με τα οποία φαίνονταν κυρίως ως ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Διευκολύνοντας έτσι την παράνομη παραμονή στη χώρα, με όλα τα δικαιώματα, όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άλλα και ταυτόχρονα την νόμιμη έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, όπου και ορισμένοι κάτοχοι των εγγράφων αυτών έχουν συλληφθεί.

Όπως έγινε γνωστό επίσης ο 37χρονος αλβανικής καταγωγής άνδρας που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο επί της Θηβών, στην Νίκαια, στις 16 Νοεμβρίου, είχε εκδώσει πιστοποιητικά από το κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος πήρε χαρτιά από το κύκλωμα και ελληνοποιήθηκε ως ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχοντας «καθαρίσει» το ποινικό του μητρώο, αγόρασε το βενζινάδικο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται για συμμετοχή στο κύκλωμα τα ονόματα 34 αστυνομικών, αλλά και συνεργών τους, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτιμάται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα περισσότεροι αστυνομικοί και απ'ολη την Ελλάδα. Αναμένεται ότι από την έρευνα που συνεχίζεται, θα προκύψουν και άλλα στοιχεία, ακόμα και για βρώμικο χρήμα που αποκτήθηκε με αυτό τον τρόπο.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ο αρμόδιος Εισαγγελέας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη, και κατά περίπτωση αδικήματα όπως:

Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.

Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA