Έφτασε τελικά στην Βόρεια Εύβοια ο Μητσοτάκης και δηλώνει: «Θα χτιστεί το μέλλον της Βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έφτασε τελικά στην Βόρεια Εύβοια ο Μητσοτάκης και δηλώνει: «Θα χτιστεί το μέλλον της Βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις...» (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη (14-12-2021) πραγματοποιήθηκε η πολυπόθητη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, μία επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά είχε αναβληθεί όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)...

Το Λιμάνι της Αιδηψού ήταν ο πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βόρεια Εύβοια, για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, όπως και με τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος κλήθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, ενώ ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του Κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ' εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ».

Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, τοπικά στελέχη της ΝΔ, τοπικοί φορείς, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA