Χαλκίδα: 74χρονος, 28χρονος και 40χρονος Πακιστανός κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: 74χρονος, 28χρονος και 40χρονος Πακιστανός κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων (ΦΩΤΟ)

Οι συλληφθέντες είναι δύο Χαλκιδέοι ηλικίας 74 και 28 ετών αντίστοιχα αλλά και ένας 40χρονος Πακιστανός, κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων...

Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας (29-11-2021) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο άσπρο αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντα και κατάστημα μίνι μάρκετ που διαχειρίζεται ο δεύτερος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 162 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 11 συσκευασίες που περιείχαν 510 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο πρώτος συλληφθείς και ιδιοκτήτης του ανωτέρω οχήματος, μετέφερε και παρέδιδε συστηματικά αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα στον δεύτερο συλληφθέντα (διαχειριστή του καταστήματος μίνι μάρκετ).

Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς, που είχε τον ρόλο του μεταφορέα των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων με το όχημά του, προμηθευόταν αυτά από τον αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε ομοίως και συνελήφθη, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Από την προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την συστηματική διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. 

Το προαναφερόμενο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA