Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος που δηλώνει καρκινοπαθής και ότι χρήζει χειρουργικής παρέμβασης - Είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση - Δεκτή η νέα αίτηση του από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με διαφωνία του Εισαγγελέα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος που δηλώνει καρκινοπαθής και ότι χρήζει χειρουργικής παρέμβασης - Είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση - Δεκτή η νέα αίτηση του από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με διαφωνία του Εισαγγελέα (ΦΩΤΟ)

Αποφυλακίζεται ο Ευβοιώτης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, ο οποίος ήταν κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού καθώς είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Οκτώβριο του 2020 στον επίλογο της δίκης για την Χρυσή Αυγή σε 6 χρόνια φυλάκιση για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας...

Πρόσφατα είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης το οποίο είχε απορριφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών, ωστόσο μετά από νέο αίτημα που κατέθεσε, πριν λίγες μέρες, αυτό έγινε δεκτό τελικά με ομόφωνη απόφαση των Δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών και έτσι ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος θα αφεθεί ελεύθερος.

Η απόφαση του δικαστηρίου να κάνει δεκτή την αίτηση του, ήταν αντίθετη με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, Γ. Πρασσά, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο Νίκος Μίχος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Νίκος Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Τον Νίκο Μίχο, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, εκπροσώπησε ο δικηγόρος του, Στέλιος Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ν. Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Είπε επίσης, ότι ο Νίκος Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία, δεν είναι ύποπτος φυγής και έχει εκτίσει (μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Στον καταδικασθέντα, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μίχο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA