Κρίσεις Πυροσβεστική: Νέος Αρχηγός ο Αλέξης Ράπανος - Καρατομήθηκε ο Στέφανος Κολοκούρης που είναι και κατηγορούμενος για την φωτιά στο Μάτι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κρίσεις Πυροσβεστική: Νέος Αρχηγός ο Αλέξης Ράπανος - Καρατομήθηκε ο Στέφανος Κολοκούρης που είναι και κατηγορούμενος για την φωτιά στο Μάτι (ΦΩΤΟ)

Ο μέχρι πρότινος Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος, είναι ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία και του Πτωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Ο Αλέξης Ράπανος διαδέχεται, τον αποστρατευθέντα Αρχηγό αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ο οποίος καρατομήθηκε και του απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Σημειώνεται ότι Στέφανος Κολοκούρης διώκεται για την πυρκαγιά στο Μάτι, ως Αρχηγός τότε της ΕΜΑΚ, ενώ αργότερα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη αναβαθμίστηκε σε Αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος, όντας υπόδικος, κάτι που είχε προκαλέσει εντύπωση και ερωτηματικά.

Ο Στέφανος Κολοκούρης είχε καταταγεί στο Σώμα το 1991, ενώ Αρχηγός της Πυροσβεστικής έγινε τον Φεβρουάριο του 2020. Μέχρι τότε ο Στέφανος Κολοκούρης ήταν Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος. Είχε διαδεχθεί τον Βασίλη Ματαθαιόπουλο.

Η επιλογή του Ματθαίοπουλου από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αρχηγού είχε προκαλέσει ερωτηματικά εντός και εκτός Σώματος. Υπενθυμίζεται πως είχε οριστεί Αρχηγός τον Αύγουστο του 2018 αντικαθιστώντας τον τότε Αρχηγό Σωτήρη Τερζούδη.

Να σημειώσουμε ότι Κολοκούρης και Ματθαίοπουλος είχαν ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη φονική και καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Στέφανος Κολοκούρης:Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021 ο Στέφανος Κολοκούρης απολογήθηκε στον Ανακριτή Αθηνών, ο οποίος τον είχε αφήσει ελεύθερο μέχρι τη δίκη με χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Αλέξης Ράπανος είναι ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής:
Ο νέος Aρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1998 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης ενώ το 2020 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη Επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς αξιωματικού κατ' επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και δια μνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α' Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α' Τάξης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA