Οι «βουτηχτάδες» Κελαϊδίτης - Ζεμπίλης: Ο καθένας κρατούσε το ...δικό του περιστέρι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οι «βουτηχτάδες» Κελαϊδίτης - Ζεμπίλης: Ο καθένας κρατούσε το ...δικό του περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Μία εικόνα, δύο λέξεις...

Οι δύο «γαλάζιοι» Γιώργος Κελαϊδίτης (Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας) και Θανάσης Ζεμπίλης (βουλευτής Εύβοιας) ανέβηκαν στο καϊκι, κατά την διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους, Φάνη Σπανό, την δημαρχάρα μας Έλενα Βάκα και λοιπούς, κρατώντας ωστόσο ο καθένας το ...δικό του λευκό περιστέρι.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πιο περιστέρι αφέθηκε ελεύθερο πρώτο και ποια ήταν η ευχή που έκανε ο καθένας ξεχωριστά αν και μπορούμε να φανταστούμε...

Δείτε την χαρακτηριστική ΕΙΚΟΝΑ που κατέγραψε το EviaZoom.gr:

Το έθιμο με τα λευκά περιστέρια ανήμερα των Θεοφανείων...

Λευκά περιστέρια ελευθερώνονται και πετούν στον ουρανό, ενώ, όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πέφτουν στα νερά οι «βουτηχτάδες» για να πιάσουν τον σταυρό. Το έθιμο ονομάζεται «πιάσιμο του σταυρού» και εκείνος που θα βρει και θα πιάσει πρώτος τον σταυρό, θεωρείται τυχερός και ευλογημένος. Το τριήμερο ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου με τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστού, καθώς αυτός αξιώθηκε να βαπτίσει τον Ιησού Χριστό. Ο Τίμιος Πρόδρομος υπήρξε ο Όρθρος που ανήγγειλε τον ερχομό της Ημέρας του Κυρίου. Ο Όρθρος που προηγήθηκε της ανατολής του Ηλίου της δικαιοσύνης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA