Σίγουρο το τσουχτερό κρύο, ερωτηματικό το ύψος του χιονιού και αν θα φτάσει μέχρι ...τις βάρκες λόγω υετού και ανέμων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σίγουρο το τσουχτερό κρύο, ερωτηματικό το ύψος του χιονιού και αν θα φτάσει μέχρι ...τις βάρκες λόγω υετού και ανέμων

Αυτή την εικόνα θέλουν να δουν ξανά οι περισσότεροι Χαλκιδέοι...

Κύμα ψύχους είναι σίγουρο ότι θα «χτυπήσει» την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο (22-23 Ιανουαρίου 2022) ωστόσο ενώ θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες ιδανικές για χιόνι ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές παίζουν και άλλα ρόλο, όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι Καλλιανός και Αρνιακός, οι οποίοι κρατούν ακόμα επιφυλάξεις για το ύψος του χιονιού που θα πέσει όπως και σε ποιες περιοχές, καθώς όπως τονίζουν ακόμη δεν έχουν καθοριστεί η ένταση του υετού και η κατεύθυνση των ανέμων, κάτι που θα φανεί οριστικά από την Πέμπτη (20-01-2022).

Από την μεριά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!! Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος. Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του…. Αιγαίου! Σας ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σας».

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε:

«Τα χιόνια θα εστιάζονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Και η περιοχή της Αττικής θα δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια δύσκολη κακοκαιρία, θέλει προσοχή και πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε το χρόνο μπροστά μας. Μέχρι το Σάββατο πάντως και αυτό το ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όσο περνούν οι μέρες οι προγνώσεις θα γίνονται ακόμη πιο συγκεκριμένες...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA