Δολοφονία Βαλυράκη: Μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στη Χαλκίδα από 4 κουκουλοφόρους μπράβους στον βασικό αυτόπτη μάρτυρα Βαγγέλη Ασμάνη - Τι λέει στο EviaZoom.gr ο δικηγόρος του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Βαλυράκη: Μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στη Χαλκίδα από 4 κουκουλοφόρους μπράβους στον βασικό αυτόπτη μάρτυρα Βαγγέλη Ασμάνη - Τι λέει στο EviaZoom.gr ο δικηγόρος του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δολοφονική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε από 4 κουκουλοφόρους μπράβους στη Χαλκίδα ο Βαγγέλης Ασμάνης, ο οποίος είναι ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια, μία υπόθεση που είχε βάλει στο αρχείο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου, αλλά ακυρώθηκε η απόφαση αυτή καθώς κρίθηκε εσφαλμένη από την Αντεισαγγελέα Εφετών Εύβοιας Βασιλική Δεληστάθη, η οποία άσκησε ποινική δίωξη για για ανθρωποκτονία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη από δύο ψαράδες της Ερέτριας, ενώ σημειώνεται ότι σε βάρος του Εισαγγελέα Προκοπίου έχει κατατεθεί, εδώ και καιρό, μήνυση για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος από την οικογένεια Βαλυράκη (δείτε ΕΔΩ όλα τα δημοσιεύματα για την υπόθεση Βαλυράκη)...

Όπως κατέθεσε στη μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών ο Βαγγέλης Ασμάνης, ήταν στις 8 Φεβρουάριου 2022 περίπου στις 21:30 το βράδυ όταν την ώρα που κατέβαινε λίγο πιο κάτω από το σπίτι του περίπου σε 150 μέτρα απόσταση, προς τη θάλασσα, στη περιοχή του βούρκου όπου ελλιμενίζονται αλιευτικά σκάφη, βάρκες κλπ, δέχτηκε απρόκλητη, βίαιη και εκβιαστική επίθεση από άγνωστα σε αυτόν άτομα, με σωματότυπο μπράβων της νύχτας, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες.

Ο Βαγγέλης Ασμάνης τονίζει χαρακτηριστικά στη μήνυση του:

«Δέχτηκα άνανδρη, εκβιαστική και δολοφονική επίθεση, από τέσσερις άγνωστους σε μένα κουκουλοφόρους, οι οποίοι πετάχτηκαν μέσα από ένα μαύρο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας ……από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες με τον αριθμό κυκλοφορίας. Προφανώς οι άγνωστοι δράστες, είχαν παρακολουθήσει και γνώριζαν την συνήθειά μου να επισκέπτομαι κάθε βράδυ, την ίδια ώρα, το μέρος που είναι αραγμένο το σκάφος μου ή είχαν ενημερωθεί από αυτούς που τους έβαλαν να μου επιτεθούν.

Το ακριβές σημείο που μου επιτέθηκαν οι άγνωστοι δράστες, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το πάρκινγκ των αστικών λεωφορείων της πόλης και στη τσιμεντένια, στενή διάβαση, που οδηγεί στην είσοδο του κτιρίου του Ομίλου «Νηρέας». Ανάμεσα στα παρκαρισμένα λεωφορεία, παρκάρουν και ΙΧΕ αυτοκίνητα, εκεί είχαν παρκάρει το αυτοκίνητό τους και οι δράστες, τη μάρκα του οποίου είδα μόλις μπήκαν σε αυτό για να φύγουν, μετά την εναντίον μου επίθεση.

Οι κακοποιοί αυτοί, αφού άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν, λέγοντας συγκεκριμένα «καρι@λη πρόσεξε καλά τι θα πεις εκεί που θα πας και πώς θα το πεις, αλλιώς θα σε λιώσουμε», αφού με περικύκλωσαν, με άρπαξαν και με έκαναν «μπαλάκι», σπρώχνοντάς με ο ένας πάνω στον άλλον, με χτύπησαν με τα χέρια στη μέση, με κλώτσησαν με το κουτουπιέ των ποδιών τους, γιατί προφανώς δεν ήθελαν να μου αφήσουν σημάδια, εγώ δε από την αδυναμία μου έπεσα στον τσιμεντένιο διάδρομο, που διέσχιζα κατά τη στιγμή που μου επετέθησαν, προκειμένου να φτάσω στο σκάφος μου.

Από την επίθεση αυτή, πόνεσα και πρήστηκα στον αριστερό μηρό και γλουτό, που είχα εγχειρισθεί προ διμήνου περίπου. Το σημαντικότερο όμως που έπαθα, ήταν ότι μου κόπηκε η μιλιά, δεν μπορούσα να συνέλθω επί μέρες, κυριευμένος από έναν αλλόκοτο φόβο, που με έκλεισε για μια βδομάδα στο σπίτι μου. Μόλις την Δευτέρα το μεσημέρι, 14 Φεβρουάριου 2022, βρήκα το κουράγιο να μιλήσω με τον δικηγόρο μου και να του γνωστοποιήσω το γεγονός αυτό.

Ο φόβος αλλά και η δύναμή μου για την αποκάλυψη της αλήθειας, διαπερνούν την ύπαρξή μου και με συνοδεύουν από την πρώτη στιγμή που έζησα τη δολοφονία Βαλυράκη και αποφάσισα να μιλήσω γι’ αυτήν. Οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκφοβισμοί εναντίον μου για την τύχη μου, την ζωή μου, το μέλλον μου και τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μου, της οικογένειάς μου, εκπορεύθηκαν και από τα χείλη δημόσιων λειτουργών, που είχαν ρόλο και αρμοδιότητα στην έρευνα του θανάτου του πρώην υπουργού. Μέχρι σήμερα ζω υπό καθεστώς φόβου και πιέσεων. Εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος άνθρωπος, να φανταστεί και να καταλάβει, τι σταυρό μαρτυρίου έχω σηκώσει, από την στιγμή που αποφάσισα -και ήταν η πρώτη στιγμή που είδα το γεγονός αυτό- να πω την αλήθεια για το θάνατο του Βαλυράκη. Την αλήθεια αυτή τη γνωρίζουν πολλοί, αλλά κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει, φοβούμενος να μη μπλέξει, όπως και για μένα, ομολογώ, δεν ήταν εύκολο να πω αυτά που έγιναν».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπάρδης, ο οποίος είναι συνήγορος του Βαγγέλη Ασμάνη τόνισε στο EviaZoom.gr και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη:

«Εκεί στο βούρκο, βουρκάρι πως το λένε... Ακριβώς εκεί στα αστικά λεωφορεία είναι ένα κτηριάκι. Αυτός (σ.σ. ο Βαγγέλης Ασμάνης) ανήκει στον όμιλο Νηρέας των ερασιτεχνών αλιέων. Ακριβώς εκεί έχει ένα στενό διάδρομο 1 με 1,5 μέτρο το πολύ το φάρδος που πάει από το πάρκινγκ και καταλήγει στην πόρτα του ομίλου, του κτηρίου. Αυτόν τον διάδρομο πέρναγε ο Ασμάνης για να πάει το βράδυ να δει το καράβι του, πάει κάθε βράδυ είναι συνήθειο του είναι γνωστό αυτό δηλαδή, πάει γιατί θέλει να δει τι γίνεται και τα λοιπά, φυσάει αέρας ξέρω ΄γω, λοιπόν κάθε βράδυ πάει εκεί είναι 150 μέτρα από το σπίτι του, το ξέρανε αυτοί του την στήσανε αυτοί και έγινε αυτό που έγινε...»

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπάρδης:Ακούστε στο ΒΙΝΤΕΟ τι δήλωσε:

Τι είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες στην ΕΡΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης:

«Οι Τοπικές Αρχές βαρύνονται με εσφαλμένες κρίσεις. Τόσο η κρίση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία έχει ήδη ανατραπεί και δεν μπαίνει η υπόθεση στο αρχείο γιατί ακυρώθηκε η απόφαση του από την Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας όσο και οι κρίσεις των προανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος της Ερέτριας, οι οποίοι άφησαν ημιτελείς αρκετές ανακριτικές πράξεις, οι οποίες εκκρεμούν ακόμα. Ουσιαστικά λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων παρά ως διωκτικές και ανακριτικές αρχές. Υπάρχουν στόματα τα οποία σιώπησαν, υπάρχουν στόματα τα οποία είπαν ψέματα, υπάρχουν και στόματα τα οποία άνοιξαν και είπαν την αλήθεια αβίαστα. Ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε, περιέγραψε το σκάφος, περιέγραψε τους δύο δράστες που είναι ιδιοκτήτες του και περιέγραψε τη στιγμή της ανθρωποκτονίας, ωστόσο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο και θεώρησε ατύχημα την δολοφονία... Δεν έγινε ούτε έρευνα στο σκάφος ούτε και στη μηχανή του και είναι μία από τις παραλείψεις και υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στη προκαταρκτική εξέταση και μετά μεγάλη σπουδή να εκδοθεί διάταξη από τον Εισαγγελέα (τον Προκοπίου) που έφερε την υπόθεση στο αρχείο. Είναι ερωτήματα και αναζητούν τις απαντήσεις...».

Τότε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης ανέφερε:

«Μου κάνει φοβερή εντύπωση κ.Παπαδάκη από την στιγμή που υπήρχε μάρτυρας, ο οποίος κατονόμαζε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιέγραφε πράγματα τα οποία είχε δει ότι αυτή η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει και έπρεπε να φτάσουμε σήμερα μετά από τόσο καιρό για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι μπας και βρεθεί φως...»

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης πήρε το λόγο και ανέφερε:

«Εμένα να δείτε κ.Κοτταρίδη που έχω δει και αν έχω δει ανθρώπους να τυλίγονται σε μία κόλλα χαρτί και να παραπέμπονται για το τίποτα και αποτελεί και για εμένα ένα ερώτημα ότι αν δεν ήταν η επώνυμη οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος το θύμα αυτής της ενέργειας ποια τύχη θα μπορούσε να είχε η υπόθεση αυτή αν δεν είχε κινηθεί αυτή η οικογένεια με όλη αυτή την επιμέλεια την οποία μας αποδώσανε...»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA