ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική βιομηχανία - Ισχυρή στον κόσμο, πολυδιάστατα υπεύθυνη στον τόπο μας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πρεσβευτής βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική βιομηχανία - Ισχυρή στον κόσμο, πολυδιάστατα υπεύθυνη στον τόπο μας (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ για την εταιρεία:

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δεν είναι απλώς μια κορυφαία ελληνική βιομηχανία. Είναι μία πρωταθλήτρια των εξαγωγών με 17 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες και κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα και προβλέπουν τις ανάγκες του αύριο. Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας που είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις διεθνείς τάσεις (όπως η κυκλική οικονομία, η κλιματική ουδετερότητα, η ψηφιακή μετάβαση και η αστικοποίηση).

Η Eταιρεία έχει πελάτες της τις μεγαλύτερες βιομηχανίες διεθνώς ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται παντού γύρω μας: σε κουτιά αναψυκτικών, κλιματιστικά, συσκευασίες φαρμάκων και τροφίμων, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτιστές, ηλεκτροκινητήρες, φορτηγά, πλοία, σωληνώσεις και επενδύσεις κτιρίων κ.ά. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη και τη 2η μεγαλύτερη σε προϊόντα έλασης αλουμινίου.

Για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ όμως, αυτή η δύναμη σημαίνει και υπεύθυνο επιχειρείν. Η υπευθυνότητα ήταν πάντοτε στην καρδιά -και σε κάθε πτυχή- του επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας της. Θέτοντας ως διαρκή προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, έχει ευθυγραμμίσει τη στρατηγική της με τα κριτήρια ESG, ένα διεθνές πλαίσιο βιώσιμης λειτουργίας με βάση το οποίο παρακολουθεί διαρκώς τις επιδόσεις της σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Όπως αποτυπώνεται σε πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ* σχετικά με τη συμβολή της στην οικονομία, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δημιουργεί και επιστρέφει μεγάλη αξία στην ελληνική κοινωνία. Από τα πλέον εντυπωσιακά ευρήματα της μελέτης είναι ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σημειώνει μόνη της το 7,5% των βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας. Ένα ποσοστό ενδεικτικό της ισχυρής συνεισφοράς της στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αντίστοιχα αξιοσημείωτες είναι και οι επενδυτικές επιδόσεις της.Την τελευταία δεκαετία η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Σε μια εποχή που μόνο το 8% των ξένων επενδύσεων κατευθύνεται στη βιομηχανία και με την κρίση να έχει αφήσει πίσω της ένα επενδυτικό κενό άνω των 100 δισ. ευρώ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν εταιρείες όπως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, που επενδύουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές ανάπτυξης για την εθνική οικονομία. Αξίζει να τονιστεί ότι το κοινωνικό προϊόν της Εταιρείας αγγίζει τα 460 εκατ. ευρώ. Η δημιουργία αξίας μέσα από τις δραστηριότητές της έχει θετική επίδραση και στην απασχόληση, καθώς η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στηρίζει πάνω από 14.000 θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, ενώ κάθε θέση εργασίας στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στηρίζει άλλες 5 θέσεις στην οικονομία της χώρας.

Ταυτόχρονα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην τοπική κοινωνία, από όπου προέρχεται το 56% των εργαζομένων της. Η Εταιρεία στηρίζει ένα ευρύ οικοσύστημα επιχειρήσεων στην περιοχή και συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξή τους, χάρη στην εξωστρέφειά της. Πάντα στο πλευρό της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, δίνει δυναμικά το “παρών” σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πανδημία, όπου πραγματοποίησε δωρεά ύψους 400.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και δύο πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Παράλληλα, οι δαπάνες της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε προληπτικές δράσεις για την προστασία των εργαζόμενων και των συνεργατών της από την πανδημία ξεπέρασαν το 2020 τα 3,4 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, η Εταιρεία συμβάλει με 500.000 ευρώ στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και τη στήριξη των κατοίκων τους. Βασικός πυλώνας υπεύθυνης λειτουργίας της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η Εταιρεία εστιάζει στη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό, με τη συνολική δαπάνη από το 2008 να ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ.

Προωθεί και υλοποιεί στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, αυξάνοντας διαρκώς τη χρήση αλουμινίου και χαλκού που προέρχεται από συλλογή προϊόντων μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους.

Πάντα με πυξίδα την υπεύθυνη λειτουργία της, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ διαθέτει σειρά διεθνών πιστοποιήσεων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, υπεύθυνης παραγωγής και περιβαλλοντικής διαχείρισης από ανεξάρτητους φορείς. Χάρη στην πρωταγωνιστική παρουσία της σε διεθνές επίπεδο, τη διορατική της στρατηγική και την εστίασή της στην έρευνα και την καινοτομία, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ βάζει τα θεμέλια για ένα ακόμα πιο δυναμικό και βιώσιμο αύριο. Ένα αύριο με τη δέσμευση, όσο αναπτύσσεται η Εταιρεία, τόσο περισσότερο να μεγαλώνει η συμβολή της στην ανάπτυξη και ευημερία της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την μελέτη του ΙΟΒΕ για την εταιρεία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA