Έχει ο καιρός γυρίσματα...! Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατακεραυνώνει τον υποκριτή Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας - «Προσβάλλει και απαξιώνει...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έχει ο καιρός γυρίσματα...! Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατακεραυνώνει τον υποκριτή Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας - «Προσβάλλει και απαξιώνει...»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και ο Πρόεδρος του Δημήτρης Γκίκας, -οι οποίοι στο παρελθόν εξέδιδαν ανακοινώσεις αγάπης για τους Δικαστικούς Λειτουργούς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας και ειδικά για τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου και Δικαστή Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνα Φλετούρη-, αυτή την φορά εξέδωσαν ανακοίνωση, πριν λίγες μέρες, κατά Δικαστικών Λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας επειδή δεν έδωσαν αναβολή σε αιτήματα των δικηγόρων Θανάση Τάρτη και του ίδιου του Προέδρου Δημήτρη Γκίκα σε δίκες στα Δικαστήρια Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που αφορούσαν υποθέσεις οπαδικής βίας που έλαβαν χώρα πρόσφατα στη Χαλκίδα...

Βέβαια το ότι δεν έδωσαν αναβολές, ακόμα και εσφαλμένα, οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Πρωτοδικείου Χαλκίδας σε αιτήματα δικηγόρων και πολιτών είναι κάτι σύνηθες και έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν σε δεκάδες άλλες δικαστικές υποθέσεις δικηγόρων και πολιτών, αλλά τότε ο Πρόεδρος Δημήτρης Γκίκας και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας δεν έδινε σημασία και όχι μόνο αδιαφορούσε, αλλά επαινούσε τους συγκεκριμένους Δικαστικούς Λειτουργούς ενώ έφτανε να βγάζει μέχρι και ανακοινώσεις τότε κατά των πολιτών που διαμαρτυρόντουσαν δημόσια, όπως του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, και ΕΔΩ μερικά από τα σχετικά δημοσιεύματα).

Ωστόσο αυτή τη φορά μόνο και μόνο επειδή αφορούσε το συμφέρον συγκεκριμένων δικηγόρων, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και ο Πρόεδρος του Δημήτρης Γκίκας επιτέθηκαν με ανακοίνωση κατά Δικαστικών Λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας επειδή οι συγκεκριμένοι (που είναι νέοι και έχουν έρθει πρόσφατα στα Δικαστήρια Χαλκίδας) δεν έκαναν τα χατίρια στους συγκεκριμένους δικηγόρους, να τους δώσουν δηλαδή αναβολή ενώ έκαναν και αποχή το διήμερο 21-22 Φεβρουαρίου 2022. Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία! (δείτε ΕΔΩ την συγκεκριμένη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας).

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Δημήτρης Γκίκας παρέμεινε Πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας στις πρόσφατες εκλογές χωρίς να υπάρχει άλλος υποψήφιος να διεκδικεί την προεδρία (!) κάτι που ίσως δεν έχει γίνει σε άλλη πόλη της Ελλάδος.

Επίσης σημειώνεται ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που δέχθηκαν την επίθεση από τον Δημήτρη Γκίκα και από την υπόλοιπη παρέα του στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας επειδή τόλμησαν... να μην δώσουν αναβολή στον Τάρτη και στον ίδιο τον Γκίκα είναι νέοι και έχουν έρθει πρόσφατα στα Δικαστήρια Χαλκίδας στο Τμήμα Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Με αφορμή την -υποκριτική- ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και την επίθεση που εξαπέλυσε σε Δικαστικούς Λειτουργούς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέδωσε με την σειρά της ανακοίνωση κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, τον οποίο κατακεραυνώνει, τονίζοντας τα εξής:

«Με αφορμή την αποχή των δικηγόρων Χαλκίδας από τα καθήκοντα τους στις δίκες στα πλημμελειοδικεία, με την αιτιολογία ότι η απόρριψη αιτημάτων αναβολής, για κώλυμα στο πρόσωπο τους , συνιστά απαξίωση και προσβολή για τους ίδιους, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπενθυμίζει ότι οι παρελκυστικές και αδικαιολόγητες αναβολές των ποινικών δικών, συνιστούν σημαντικό παράγοντα καθυστέρησης απονομής της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα μας, σε κάθε δε περίπτωση για την αποδοχή ή απόρριψη τέτοιων αιτημάτων απαιτείται η ύπαρξη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης των αποφάσεων.

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί εκφέρουν τη δικαστική τους κρίση λαμβάνοντας υπόψη τους το νόμο, διασφαλίζοντας μεν τη μη περιστολή των δικαιωμάτων των διαδίκων, σταθμίζοντας δε την πρόκληση τεχνητής καθυστέρησης, που ενίοτε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υπερασπιστικής στρατηγικής και μεθόδευσης, η δε ορθότητα της εκφερόμενης δικαστικής κρίσης επιδέχεται κριτικής, όμως η ευθεία και συλλήβδην αμφισβήτηση των προθέσεων των λειτουργών της δικαιοσύνης, ως δήθεν απαξιωτικών για το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, απέχουν από την πραγματικότητα και αποτελούν αυθαίρετη και ανεδαφική εκτίμηση, που καλλιεργεί την εμπέδωση αρνητικής εικόνας για τη δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το γεγονός ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, δια των εκπροσώπων του , επιχειρεί να αφαιρέσει από τη δικαιοδοτική εξουσία του δικαστηρίου, το ζήτημα της πλήρους εκτίμησης των πραγματικών δεδομένων που υπαγορεύουν τη χορήγηση αναβολής ή μη, παραγνωρίζοντας τις ειδικές περιστάσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε υπόθεσης, που μόνο το δικαστήριο μπορεί να εκτιμήσει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Μπακέλας Εισαγγελέας Εφετών και ο Γενικός Γραμματέας Σπυρίδων Παππάς Αντεισαγγελέας Εφετών».

Δείτε και ΕΔΩ την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μέσα από το επίσημο site της.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA