Σίμος Κεδίκογλου: Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σίμος Κεδίκογλου: Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΦΩΤΟ)

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Ιωάννη Βιτάλη και τον Αλέξανδρο Μποτό (ΣΕΒΓΑΠ- Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων) - Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν...

Ο Υφυπουργός επεσήμανε τον προβληματισμό του για τις σοβαρές παραβάσεις και τα περιστατικά παραβατικότητας αναφορικά με κρούσματα παράνομων ελληνοποιήσεων και επανέλαβε την πάγια θέση του για τη διεξαγωγή συστηματικών ελέγχων.

Σύμφωνα με τον Σίμο Κεδίκογλου, μέλημα του ΥΠΑΑΤ είναι η δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την θέσπιση νέου πλαισίου προστασίας, με αυστηρότερες κυρώσεις. Από την πλευρά του, ο Σέρκος Χαρουτουνιάν έβαλε ψηλά στην ατζέντα το θέμα των ελέγχων που διεξάγονται στα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣ, έθεσαν υπόψη του Υφυπουργού τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο για την προστασία της φέτας ΠΟΠ.

Από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη, ήταν και αυτό της έλλειψης εργατών γης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι για το θέμα εξετάζονται οι βέλτιστες λύσεις. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για κοινές και τακτικές συναντήσεις.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA