Χαλκίδα: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εταιρεία «ΜΠΑΦΕΡΟΣ ΠΑΝΟΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εταιρεία «ΜΠΑΦΕΡΟΣ ΠΑΝΟΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας απέστειλε στο EviaZoom.gr την ακόλουθη καταγγελία:

«Απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες επικρατούν εδώ και χρόνια στην εταιρεία “ΜΠΑΦΕΡΟΣ ΠΑΝΟΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ” – χονδρεμπόριο ποτών και αναψυκτικών.

Οι συνάδελφοι εργάζονται όποτε και όταν θέλει η εργοδοσία που έχει επιβάλλει ένα δικό της σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης που ξεπερνάει ακόμα και τις αντεργατικές διατάξεις που προβλέπονται για κάτι τέτοιο. Δουλεύουν, πολλές φορές έως και 6 ημέρες την εβδομάδα παρότι δηλώνονται λιγότερες.

Δηλαδή χάνουν ένσημα, ψαλιδίζονται επιδόματα, δώρα κτλ που δεν αντισταθμίζονται με λίγα ψίχουλα παραπάνω που ορισμένες φορές δίνει η εργοδοσία για να μην εκδηλωθεί η αγανάκτηση. Επίσης, στο χώρο λειτουργεί κλαρκ χωρίς χειριστή και υπάρχουν συνολικά ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Η εργοδοσία της “ΜΠΑΦΕΡΟΣ ΠΑΝΟΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ” απέλυσε συνάδελφο επειδή αντιστάθηκε στην καταπάτηση δικαιωμάτων μετά από 30 και πλέον χρόνια δουλειάς και ο οποίος είναι και καρκινοπαθής. Μάλιστα, η εργοδοσία, χρησιμοποίησε την προειδοποίηση απόλυσης για να του δώσει μισή αποζημίωση και στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι η απόλυση γίνεται με δικιά του ευθύνη και τελικά δεν του έδωσε απολύτως τίποτα ενώ παράλληλα άλλοι συνάδελφοι παραιτούνται μη μπορώντας να αντέξουν τις συνθήκες!

Αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δίνουν όλες οι κυβερνήσεις που η μία μετά την άλλη επεκτείνει το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο. Ο νόμος Χατζηδάκη που ψηφίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι έρχεται να νομιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις την μέχρι χθες καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Απέναντι στη συμμαχία εργοδοσίας – κυβερνήσεων μόνο η οργάνωση μας μπορεί να δώσει ανάσες ανακούφισης όπως αποδεικνύεται από τις μεγάλες νίκες του τελευταίου χρονικού διαστήματος στην efood, την Cosco, τη ΛΑΡΚΟ κτλ. Τέτοια παραδείγματα μικρά ή μεγαλύτερη, εκτεταμένα ή περιορισμένα, υπάρχουν πολλά ακόμα από χώρους δουλειάς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της “ΜΠΑΦΕΡΟΣ Π. – ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ κτλ” μετά την παρουσία του σωματείου μας στο χώρο ο εργοδότης υπόσχεται ότι οι συνάδελφοι θα επανέλθουν σε 5μερη εργασία και πως θα τους κάνει αύξηση μετά από πολλά χρόνια!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζί με το Σωματείο μας να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα βήματα στην οργάνωση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση την Κοινωνικής και της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Απαιτούμε να εφαρμοστεί πλήρες ωράριο σε όλους τους συναδέλφους, να μπουν όλα τα ένσημα που έχουν χάσει οι συνάδελφοι επειδή η εργοδοσία με το έτσι θέλω τους απασχολούσε λιγότερες ημέρες και να καταβληθούν οι ανάλογες αποδοχές τους.Σφάλμα! Δεν έχει καθοριστεί όνομα αρχείου.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η καταπάτηση των δικαιωμάτων».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA