Η δημόσια καταγγελία - κόλαφος του Βαξεβάνη κατά της Εισαγγελέως Βάϊας Ακρίβου, η μήνυση πολίτη σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και οι τσαμπουκάδες της σε δικηγόρο - Στη συνέχεια ήρθε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και είναι η κυρία που «βάπτισε» διαρκές αυτόφωρο την μήνυση της Βάκα κατά του Μιχάλη Τσοκάνη για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση για το δημοσίευμα με το βίντεο με το ουίσκι - Διαβάστε αναλυτικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η δημόσια καταγγελία - κόλαφος του Βαξεβάνη κατά της Εισαγγελέως Βάϊας Ακρίβου, η μήνυση πολίτη σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και οι τσαμπουκάδες της σε δικηγόρο - Στη συνέχεια ήρθε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και είναι η κυρία που «βάπτισε» διαρκές αυτόφωρο την μήνυση της Βάκα κατά του Μιχάλη Τσοκάνη για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση για το δημοσίευμα με το βίντεο με το ουίσκι - Διαβάστε αναλυτικά

Ποια είναι τελικά η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας Βάϊα Ακρίβου, η οποία είναι η συγκεκριμένη κυρία που με δική της εντολή «βάπτισε» διαρκές αυτόφωρο την μήνυση της Βάκα κατά του Μιχάλη Τσοκάνη για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση για το δημοσίευμα με το βίντεο με το ουίσκι, η οποία σημειώνεται ότι έχει στενές φιλικές σχέσεις με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, -είναι κοινό μυστικό ότι θεωρείται "δεξί" χέρι του συγκεκριμένου κυρίου-, εκτελώντας τις όποιες εντολές του κατά γράμμα ή λειτουργώντας εκδικητικά ανάλογα με τις συμπάθειες και τις εμπάθειες που έχει χρησιμοποιώντας την θέση της.... 

Μα ποια νομίζει ότι είναι συγκεκριμένη κυρία; Τι θεωρεί ότι δεν υπάρχουν νόμοι και ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει; Δεν γνωρίζει ότι ελέγχεται, όπως αναφέρει ο νόμος, από τον Άρειο Πάγο ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχει κολλητούς και εκεί; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια; Μπορεί φυσικά να το νομίζει στο μυαλό της και μόνο... Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης θα κινηθεί νομικά εναντίον της συγκεκριμένης κυρίας, κάτι που αναφέρουμε και δημόσια προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, για την οποία όμως κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, -που πάντα είναι στοιχειοθετημένο και εμπεριστατωμένο-, εντοπίσαμε σημαντικά στοιχεία για την δράση της και τα δημοσιεύουμε αυτούσια και χρήζουν άμεσα απαντήσεις από τον Άρειο Πάγο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αν αναλογιστεί κανείς και τις ενέργειες της στα Δικαστήρια Χαλκίδας που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια αποφασίζοντας και διατάσσοντας ανάλογα με τις συμπάθειες και τις εμπάθειες που έχει.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας Βάϊα Ακρίβου λοιπόν πριν μετατεθεί από τα Δικαστήρια Αθηνών στα Δικαστήρια Χαλκίδας όπου υπηρετεί εδώ και χρόνια, είχε ήδη στη πλάτη της αρκετές σοβαρές καταγγελίες από δημοσιογράφο, δικηγόρο ακόμα και απλό πολίτη κατά την θητεία της στα Δικαστήρια Αθηνών. Και αυτά έχουν δημοσιευτεί ήδη δημοσίως και ποιος ξέρει αν υπάρχουν και άλλες σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της που δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μας.

Άραγε όλα αυτά διερευνήθηκαν επαρκώς ποτέ από τα Ανώτατα Όργανα της Δικαιοσύνης;

Διαβάστε αναλυτικά:

Στις 9 Οκτωβρίου 2018 ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε καταγγελία - επιστολή προς την -τότε- Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης στην καταγγελία - δημόσια επιστολή του για την -τότε- Εισαγγελέα Αθηνών Βάϊα Ακρίβου:

«Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα

Πιστεύω και εσείς , όπως και εγώ (και πολύ φοβάμαι όπως κάθε έλληνας πολίτης) έχετε επαναλάβει την ιστορική φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο». Να σας θυμίσω πως ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε ποιος κυβερνά, παρότι πρωθυπουργός, όταν ο παρακρατικός μηχανισμός δολοφόνησε τον βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη. Ήταν τότε που τίμιοι δικαστές και εισαγγελείς στη Θεσσαλονίκη, είχαν το θάρρος σε δύσκολους καιρούς να αποκαλύψουν τα παραθεσμικά κέντρα και την εγκληματική τους δράση.

Σήμερα αναρωτήθηκα για μια ακόμη φορά, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Δεν είμαστε στο 1963, αλλά φοβάμαι πως δεν είμαστε και σε εποχή που η Δικαιοσύνη και λέει και δείχνει πως λειτουργεί μόνο με γνώμονα το θεσμικό της ρόλο.

Γνωρίζετε πως στην Ελλάδα υπάρχει ένας- βάρβαρος κατ εμέ -νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου. Οποιοσδήποτε μπορεί να μηνύσει πολίτη, (κυρίως δημοσιογράφο) και οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να τον συλλάβουν. Η σύλληψη φυσικά περιλαμβάνει χειροπέδες, τη γνωστή δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση στην Ασφάλεια και τελικώς την προσαγωγή ενώπιον της Εισαγγελίας. Ο νόμος αυτός έχει δεχθεί κριτική από Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων και, πρακτικά, σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους, έχει καταργηθεί από το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με βάση το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ. Όποιος δημοσιογράφος καταδικάζεται στην Ελλάδα, βρίσκει το δίκιο του στο ΕΔΑΔ, αφού όμως ταλαιπωρηθεί και εξευτελιστεί. Η γνώμη μου είναι πως με το νόμο αυτό, ουσιαστικά δημιουργείται ομηρία για τον δημοσιογράφο, ο οποίος καταλήγει να αυτολογοκρίνεται για να μην ταλαιπωρηθεί από τις μηνύσεις των ισχυρών.

Έχω συλληφθεί πολλές φορές με το νόμο αυτό, έχει μουτζουρώσει τα χέρια μου στα μελάνια της Ασφάλειας (ευτυχώς τώρα τελευταία άλλαξε η ποιότητα και δεν ποτίζουν επί μέρες το δέρμα) έχω φωτογραφηθεί ως κοινός εγκληματίας επειδή έγραψα κάτι που πρέπει να γράφουν οι δημοσιογράφοι, έχω διασυρθεί ως «συκοφάντης» από αυτούς που δεν απαντάνε όπως οφείλουν στις ερωτήσεις που τους θέτουμε αλλά χρησιμοποιούν τη μήνυση ως διαφυγή και τελικώς έχω –πάντα- αθωωθεί.

Αυτή τη φορά, θέλησα να περάσω στην απέναντι πλευρά για να δω τελικώς αν είμαστε ίσοι μεταξύ μας ή κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Θέλησα να κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος με συκοφάντησε με ανακοίνωσή του μέσω του site της Τράπεζας της Ελλάδος. Χρησιμοποίησε δηλαδή την Κεντρική Τράπεζα της χώρας για προσωπικό του συμφέρον (είναι άραγε παράβαση καθήκοντος και λόγος έκπτωσής του με βάση το Καταστατικό της ΤτΕ;) για να χτυπήσει ένα δημοσιογράφο στον οποίο όμως δεν απάντησε όταν επισήμως του τέθηκαν τα ερωτήματα της δημοσιογραφικής έρευνας. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είπε ψευδώς πως έχω καταδικαστεί για δυσφήμηση και κατηγόρησε εμένα και την εφημερίδα μου Documento ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα.

Αποφάσισα λοιπόν να του κάνω μήνυση και να ζητήσω (όπως είχε κάνει η σύζυγός του για μένα πριν μερικούς μήνες) να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο δικηγόρος μου κατέθεσε το βράδυ της Κυριακής , 19 Νοεμβρίου, μήνυση στο Α.Τ Εξαρχείων και ζήτησε να σταλεί σήμα αναζήτησης για τον Γιάννης Στουρνάρα στα Αστυνομικά Τμήματα και κυρίως στη Διεύθυνση Επισήμων Προσώπων και Ευπαθών Στόχων της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί φρουροί του κυρίου Στουρνάρα, ήταν υποχρεωμένοι να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, γιατί η υπηρεσία φύλαξής του δεν είναι και υπηρεσία κάλυψής του όταν διαπράττει αδίκημα.

Το Α.Τ Εξαρχείων ενημέρωσε την Υπηρεσία φύλαξης του κυρίου Στουρνάρα, η οποία είπε πως δεν τον συλλαμβάνει και ζήτησε να ενημερωθεί η Εισαγγελία. Τελικώς το Α.Τ Εξαρχείων απευθύνθηκε στην Εισαγγελέα Βάια Ακρίβου η οποία έδωσε εντολή να μην συλληφθεί ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά να της πάνε την μήνυση. Όσες φορές έχω μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, ακολουθείται όλη η εξευτελιστική διαδικασία της σύλληψης και της προσαγωγής μου στον Εισαγγελέα ο οποίος μπορεί να κρίνει πως πρέπει να αφεθώ ελεύθερος. Αν δεν ακολουθηθεί όμως η διαδικασία, τότε κάποιος καταστρατηγεί το νόμο και όσα προβλέπει η αυτόφωρη διαδικασία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή έχουμε ένα αυτόφωρο και μια Δικαιοσύνη ala carte , που απονέμεται με γνώμονα όχι το δίκαιο και το νόμο αλλά κάποια άλλα κριτήρια».

Η Εισαγγελέας Βάια Ακρίβου πούλαγε τσαμπουκάδες στον δικηγόρο Αθηνών Γιάννη Πατσίδη λέγοντας του εν ώρα της δίκης: «Εγώ αυτό ήθελα να κάνω, τραβάς κανένα ζόρι;»!

Ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε στο τέλος της επιστολής του τα εξής:

Tο χειρότερο είναι πως όταν ο δικηγόρος μου Γιάννης Απατσίδης, επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Ακρίβου για να ρωτήσει γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία αυτή του απάντησε «έτσι θέλω, εσύ τι ζόρι τραβάς»

Οφείλω εδώ να σημειώσω, πως η Εισαγγελέας Βάια Ακρίβου, η οποία έδωσε εντολή να μην οδηγηθεί ενώπιών της ο Γιάννης Στουρνάρας, έχει προϊστορία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει μηνυθεί από πολίτη στις 28/3/2017 (αριθμός πρωτοκόλλου Αρείου Πάγου 2878) γιατί αρχειοθέτησε μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα με το πρωτοφανές νομικά επιχείρημα πως αυτά που περιγράφονται στη μήνυση κατά του Διοικητή της ΤτΕ, «είναι κυβερνητική πολιτική και γι αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα”

Η οικογένεια Στουρνάρα φαίνεται πως γενικώς τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη. Τον περασμένο Ιούνιο, η σύζυγος του Γιάννης Στουρνάρα, εντοπίστηκε να μαγνητοσκοπεί παρανόμως τη δίκη που είχε μαζί μου. Παρά το αυτόφωρο αδίκημα, δεν οδηγήθηκε και αυτή στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ ο Πρόεδρος του δικαστηρίου έσβησε τα αποδεικτικά στοιχεία από το μέσο μαγνητοσκόπησης! Οι δε υποθέσεις που αφορούν τη διερεύνηση των σχέσεων της συζύγου του Στουρνάρα με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού διαχωρίστηκαν από την κύρια υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ και εμφανίστηκαν έτσι ως «μη εμπλοκή της αφού δεν υπάρχουν διώξεις» βρίσκονται σχεδόν δύο χρόνια σε προκαταρκτική έρευνα.

Ξαναθέτοντας το ερώτημα αν αυτή τη χώρα την διοικούν οι θεσμικοί της παράγοντες ή η υπακοή στη δύναμη των ισχυρών, απαντώ πως δεν υπάρχει άλλη ελπίδα από την δημοσιοποίηση όσων συμβαίνουν. Μια ελπίδα επίσης θεωρώ ότι υπάρχει στην εντιμότητα ανθρώπων της Δικαιοσύνης τους οποίους εκ των πραγμάτων θεωρώ ότι εκφράζετε, γι αυτό και σας απευθύνομαι. Όπως έλεγε και ο Στρατής Μυριβήλης «Η Δικαιοσύνη βαστά σπαθί. Σαν της πάρεις το σπαθί απομένει μόνο με τη ζυγαριά. Αυτή την έχουν όμως και οι μπακάληδες»

Και η αφαίρεση του σπαθιού από τη Δικαιοσύνη, ξεκινά με τις επιλεκτικές της σχέσεις με αυτούς που την θέλουν μπακάλη», καταλήγει ο Κώστας Βαξεβάνης.

---------------------------------------------

Σε συνδυασμό λοιπόν με όσα απαράδεκτα και παράνομα έπραξε σε βάρος του Μιχάλη Τσοκάνη για χάρη της Βάκας και λοιπών αν ισχύουν και τα παραπάνω τότε κ.Τσιάρα και προηγούμενοι Υπουργοί της Δικαιοσύνης για ποια δικαιοσύνη και κουραφέξαλα μιλάμε; Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, την στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ κάνουν συνεχές λόγο για παραδικαστικά κυκλώματα;

Η Εισαγγελέας Βάϊα Ακρίβου μίλησε απαξιωτικά και σε μία από τις δικηγόρους του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη!

Μία εκ των δικηγόρων του Μιχάλη Τσοκάνη δέχτηκε πολύ πρόσφατα απαξιωτική συμπεριφορά από την Εισαγγελέα Βάϊα Ακρίβου και με μάρτυρα αστυνομικό.

Εδώ λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε αν οι καταγγελίες έχουν γίνει από τον Βαξεβάνη, τον Τσοκάνη η από οποιαδήποτε δημοσιογράφο ή πολίτη αλλά για την ίδια την δικαιοσύνη και την ίδια την δημοκρατία.

Σημειωτέον, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μετά την συγκεκριμένη δημόσια - καταγγελία επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη η Εισαγγελέα Βάϊα Ακρίβου έφυγε από τα Δικαστήρια Αθηνών και μετατέθηκε στα Δικαστήρια Χαλκίδας όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Η μήνυση πολίτη που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγος σε βάρος της Εισαγγελέας Βάϊας Ακρίβου κατά την θητεία της στα Δικαστήρια Αθηνών!

Σε βάρος ωστόσο της Εισαγγελέας Βάϊας Ακρίβου, -κατά την θητεία της στα Δικαστήρια Αθηνών-, έχουμε στην διάθεση μας και την μήνυση πολίτη, ονόματι, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο στις στις 28-03-2017, ο οποίος πολίτης ισχυρίζεται στη μήνυση του, -που ένας Θεός ξέρει τι απέγινε-, ότι η Εισαγγελέας Βάϊας Ακρίβου έβαλε παρανόμως μία υπόθεση στο αρχείο μία μήνυση μέσα σε 5 μέρες ενώ υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία όπως ισχυρίζεται. Η υπόθεση αφορούσε μήνυση σε βάρος Προέδρων και Διευθύνοντων Συμβούλων Τραπεζών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ:


Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA