Ξεκίνησαν οι Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Τέλος ο Καραμαλάκης, Νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Κώστας Σκούμας που υπηρετούσε ως Επιθεωρητής στην Βόρεια Ελλάδα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ξεκίνησαν οι Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Τέλος ο Καραμαλάκης, Νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Κώστας Σκούμας που υπηρετούσε ως Επιθεωρητής στην Βόρεια Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν την Πέμπτη (31-03-2022) οι πολυπόθητες Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, τα αποτελέσματα των οποίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν βγει εδώ και καιρό αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί...

Οι Κρίσεις πάντα ξεκινούν από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η οποία άλλαξε και αυτή.

Συγκεκριμένα ο, μέχρι πρότινος, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης (σ.σ. φωτο πάνω δεξιά) αποστρατεύτηκε με σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.) και νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος κατάγεται από την Άρτα και μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ο Κώστας Σκούμας:Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ:

Ο Κώστας Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το έτος 1981. Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το έτος 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990. Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002.

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA