Και ο Φάνης Σπανός στο Οικονομικό Forum των Δελφών (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Και ο Φάνης Σπανός στο Οικονομικό Forum των Δελφών (ΦΩΤΟ)

Δεν μπορούσε να λείπει...

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 στην ημερίδα με θέμα: «Ευημερία και Ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας», την οποία διοργάνωσε το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σχολιάζοντας ότι σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης γεννιούνται πλέον ζητήματα επαναπροσδιορισμού προτεραιοτήτων.

«Εμείς, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -τόνισε- αναπτύσσουμε μια σειρά δράσεων με κοινωνικό πρόσημο για τη στήριξη των αδυνάτων. Όπως επίσης και σημαντικές δράσεις υποστήριξης της δοκιμαζόμενης μικρής επιχειρηματικότητας. Επενδύουμε, όμως, εμφατικά και στις υποδομές. Υποδομές συνδεδεμένες με συγκεκριμένους αναπτυξιακούς στόχους, όπως είναι οι οδικοί άξονες, τα έργα φυσικού αερίου, οι λιμένες της Χαλκίδας και της Στυλίδας, τα αγροτικά έργα άρδευσης και φυσικά οι πολιτιστικές υποδομές».

Υπεραμύνθηκε αυτής της επιλογής, τονίζοντας ότι:

«Οι κρίσεις περνούν, αλλά οι υποδομές μένουν. Οπότε χρειάζεται ισορροπία».

Σημείωσε επίσης ότι «διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αλλά το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύψους 426 εκατομμυρίων ευρώ, θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε δράσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, την παραγωγική επιτάχυνση, την έξυπνη και καινοτόμο ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την στήριξη του πολιτισμού και του τουρισμού».

Ο Περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, αναφέρθηκε ειδικά στην πορεία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ασωπού και του μετασχηματισμού της Άναρχης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) Οινοφύτων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο εξυγίανσης.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τη δράση ως ένα κορυφαίο παράδειγμα όπου:

«Η ανάπτυξη και το περιβάλλον δεν είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι στην υπηρεσία του ανθρώπου», όπως είπε. Ακόμη, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια, τον Δήμο Λαμιέων και το ΕΒΕ Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, για την ανασύσταση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μέσα από μια μεγάλη σχετική δράση ανάπλασης, η οποία προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Λένα Παρασκευά, συμμετείχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Σκιαδάς (αντικαθιστώντας τον -νοσήσαντα με Covid- Πρόεδρο του ΣΒΣΕ Πάνο Λώλο), ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κομβικό ρόλο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οικονομικό Forum Δελφών 2022: Παρών και ο Μητσοτάκης, δείτε τι δήλωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA