Κακοποίηση γάτας στην Αιδηψό: «Όλο το σκηνικό έγινε πίσω από την πλάτη μου χωρίς να πάρω χαμπάρι...», λέει η Ελληνίδα αθλήτρια καράτε που ακούγεται να χασκογελάει την ώρα του άθλιου περιστατικού (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κακοποίηση γάτας στην Αιδηψό: «Όλο το σκηνικό έγινε πίσω από την πλάτη μου χωρίς να πάρω χαμπάρι...», λέει η Ελληνίδα αθλήτρια καράτε που ακούγεται να χασκογελάει την ώρα του άθλιου περιστατικού (ΦΩΤΟ)

Εμπλέκουν την Ελληνίδα αθλήτρια καράτε Χριστίνα Νίκα ότι ήταν στη ταβέρνα της Αιδηψού μαζί με τον 30χρονο Αλβανό την ώρα που εκείνος κακοποιούσε την γάτα και η παρέα του χασκογελούσε...

Αρχικά έγραψε το Dog's Voice:

«Μας έχετε στείλει άπειρα μηνύματα για αυτό το άθλιο περιστατικό κακοποίησης ζώου που έγινε μέρα μεσημέρι σε κοινή θέα και οι δράστες με περηφάνια για το κατόρθωμά τους δημοσίευσαν μόνοι τους στα social media. Σας ανακοινώνουμε ότι οι οργανώσεις @dogsvoice και @a_little_shelter υποβάλλουμε αύριο από κοινού μέσω του δικηγόρου μας μήνυση εναντίον όλων των φερόμενων δραστών, τα στοιχεία των οποίων είναι δημόσια, ενώ έχουμε ήδη ζητήσει τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την πλήρη τους ταυτοποίηση. Δεν μπορούμε να σώσουμε όλα τα ζώα. Αλλά μπορούμε να γίνουμε η φωνή τους όταν κακοποιούνται μπροστά στα μάτια μας και να ζητήσουμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου την τιμωρία που αρμόζει σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό. Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις εξελίξεις. Αν ήσασταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα είμαστε εδώ παρούσες και παρόντες μέχρι όλα αυτά τα περιστατικά κακοποίησης να είναι παρελθόν για τη χώρα μας. Ενωμένοι μπορούμε».

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι πρόκειται για την Ελληνίδα αθλήτρια καράτε Χριστίνα Νίκα, η οποία αργότερα παραδέχτηκε ότι όντως βρισκόταν την ίδια στιγμή στην ίδια ταβέρνα και ότι γέλαγε ωστόσο για άλλο λόγο λέγοντας επίσης πως δεν αντιλήφθηκε την κακοποίηση της γάτας και πως καθόταν με το αγόρι της και το σκηνικό έγινε πίσω από την πλάτη της χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι...

Ολόκληρη η ανάρτηση της: 

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας, η οποία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας» αλλά σημειώνει πως «είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».

Η Χριστίνα Νίκα:

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε για την Ελληνίδα αθλήτρια καράτε Χριστίνα Νίκα και το άθλιο περιστατικό στην Αιδηψό:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα. Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας.

Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA