Που καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου εως 15 Σεπτεμβρίου - Που παραμένει υποχρεωτική | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Που καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου εως 15 Σεπτεμβρίου - Που παραμένει υποχρεωτική

Από 1η Ιουνίου εως 15 Σεπτεμβρίου 2022 καραργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, αλλά παρ’ όλα αυτά, τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και η επιστημονική κοινότητα επαναλαμβάνουν πως η άρση δεν είνα υποχρεωτική, συνιστώντας σε ευάλωτα άτομα να εκτιμούν τον κίνδυνο, προφυλάσσοντας αναλόγως τον εαυτό τους...

Αντίθετα παραμένει κανονικά η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε νοσοκομεία, υγειονομικές μονάδες και δομές φιλοξενίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά.) όπως και στα αστικού τύπου μέσα μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ).

Επιπλέον την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου για τη χρήση μάσκας σε σχολεία και πλοία.

Ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Στους κλειστούς χώρους του εμπορίου η μάσκα θα είναι προαιρετική αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ). Η άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους, ενώ η αναστολή χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το σχετικό διοικητικό πρόστιμο.

Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA