Tο νέο επίσημο πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Την σκότωσε η κεταμίνη με ποσότητα μαμούθ, τι θα γίνει με την εκταφή (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Tο νέο επίσημο πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Την σκότωσε η κεταμίνη με ποσότητα μαμούθ, τι θα γίνει με την εκταφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη να αποδίδει την αιτία θανάτου σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία, την κεταμίνη...

Στο πόρισμά του, που αποκάλυψε η εκπομπή «LIVE NEWS» την Παρασκευή (13-05-2022), ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Το πόρισμα αναφέρει πως η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml που θα σκότωνε μέχρι και κοπάδι ελεφάντων με τον ιατροδικαστή Παντελή Αλεξάνδρου να τονίζει:

«Οι βλάβες στο ήπαρ ιστολογικά εμφανίζονται στη ζώνη 1 του ήπατος. Εκεί βρίσκονται τα ηπατοκύτταρα, που δέχονται άμεσα τη μέγιστη επίδραση από τοξική ουσία, δηλητήριο ή φάρμακο, άρα η βλάβη αυτή στο ήπαρ έχει να κάνει με την κεταμίνη».

Όπως τόνισε ο ίδιος στο MEGA, μία εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να δείξει εάν υπήρχε χρόνια δηλητηρίαση.

Ο π. Αλεξάνδρου τόνισε πως η κεταμίνη μεταβολίζεται γρήγορα και εκτιμά πως η χορήγησή της στην 9χρονη έγινε με μία ενδοφλέβια δόση:

«Ο μεταβολισμός του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ταχύτατος. Είναι μία ενδοφλέβια χορήγηση άπαξ. Σε μισή με μία ώρα έχει μεταβολιστεί, βρίσκουμε τους μεταβολίτες στα ούρα. Το επίπεδο 6,5 mg/Ml σε άλλο φάρμακο θα μπορούσε να είναι μία ποσότητα πολύ μεγαλύτερη σε χορήγηση, γιατί αν έχουν παρέλθει πέντε ώρες είναι σαφές ότι τα επίπεδα στο αίμα θα είναι χαμηλότερα», δήλωσε.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA