Φωτιά Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Κρεμαστό και Γάια χάρη στην πτώση των ανέμων, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει - Επέστρεψαν οι κάτοικοι μετά την προληπτική εκκένωση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φωτιά Δήμος Κύμης - Αλιβερίου: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Κρεμαστό και Γάια χάρη στην πτώση των ανέμων, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει - Επέστρεψαν οι κάτοικοι μετά την προληπτική εκκένωση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες που διερευνώνται και πρέπει να διερευνηθούν εξυνυχιστικά, μεγάλη φωτιά ξέσπασε το Σάββατο (18-06-2022) σε χορτολιβαδική έκταση και κατευθύνθηκε γρήγορα προς τα μικρά χωριά του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Κρεμαστό και Γάια...

Για την επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν από την πρώτη στιγμή πάνω από 140 πυροσβέστες, επίγειες και εναέριες δυνάμεις, και από άλλους Νομούς, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ανώτατοι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και φυσικά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ολόκληρου του Νομού Εύβοιας, Περικλής Κουλκουβίνης.

Προς στιγμήν μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, έγινε προληπτική εκκένωση του χωριού Κρεμαστός, όπου 50 περίπου κάτοικοι μεταφέρθηκαν στη περιοχή Τραχήλι. Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο επέστρεψαν στις οικίες τους. Το βράδυ του Σαββάτου (18-06-2022) Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισαν στο EviaZoom.gr ότι τα πύρινα μέτωπα δεν απειλούν οικίες, είναι σε ύφεση χάρη στην πτώση των ανέμων, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης, από την πρώτη στιγμή, υδροφόρες και χωματουργικά της Περιφέρειας και του Δήμου.

Πάντως μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την πυρκαγιά και αν υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, είτε λόγω παρατημένων σκουπιδιών και εύφλεκτων υλικών, είτε λόγω εμπρησμού. Γι΄αυτό το λόγο με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί στη περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr που βρέθηκε στη περιοχή:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA