Για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή Παπαγγελόπουλου και τριών Εισαγγελέων στο Ειδικό Δικαστήριο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή Παπαγγελόπουλου και τριών Εισαγγελέων στο Ειδικό Δικαστήριο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου σε αντίθεση με την απαλλακτική πρόταση για όλους τους διωκόμενους δημοσιογράφους (δείτε ΕΔΩ), αντίθετα πρότεινε την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και άλλους τρεις Εισαγγελείς για την υπόθεση της Novartis...

Συγκεκριμένα η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρεις Εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συναδέλφοι της Εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Και οι 4 κατηγορούνται για τα αδικήματα της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας όπως και για παράβαση καθήκοντος.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην Ειδική Ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου, η πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι στο σύνολο της απαλλακτική για όλους.

Την απόφαση, όπως γίνεται για όλες τις υποθέσεις, για τη παραπομπή ή μη στο Ειδικό Δικαστήριο θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

«Η από 14/6/2021 Εισαγγελική πρόταση της κ Μετσοβίτου-Φλουρή αποτελεί το κύκνειο άσμα των κατηγόρων του κ. Παππαγγελόπουλου. Η πρόταση είναι απαλλακτική για όλα σχεδόν τα κακουργήματα που του αποδίδονταν. Το απαλλακτικό σκέλος αφορά στο κακούργημα της εκβίασης, της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της σύστασης συμμορίας με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων, την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Κατά το απαλλακτικό της σκέλος, η πρόταση υιοθετεί το σύνολο των νομικών και πραγματικών ισχυρισμών του εντολέως μας. Όσον αφορά στο παραπεμπτικό σκέλος της πρότασης, η κ. Μετσοβίτου-Φλουρή προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Στο παραπεμπτικό της σκέλος η εισαγγελική πρόταση δε διαλαμβάνει ούτε μία λέξη προς αντίκρουση των νομικών και πραγματικών ισχυρισμών του εντολέως μας.

Ακολουθεί τη γραμμή της εκκωφαντικής σιωπής, επιδιδόμενη σε στείρα επανάληψη των όσων διαλαμβάνει το κατηγορητήριο. Αν μη τι άλλο, κατανοούμε τη θέση της κ. Εισαγγελέως. Επέλεξε την αξιοπρέπεια της σιωπής από την βέβαιη παράνομη αιτιολογία περί παραπομπής, αφής οι νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί του εντολέως μας μόνο δια της οδού της παρανομίας και της στρέβλωσης και του νόμου και της λογικής, δύνανται να αντικρουστούν.

Οι συνήγοροι υπερασπίσεως

Δημήτριος Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA