Πόθεν Έσχες - Αίσχος στη σκιά του Τράγκα - Οτι θέλεις δηλώνεις και αποκρύπτεις... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πόθεν Έσχες - Αίσχος στη σκιά του Τράγκα - Οτι θέλεις δηλώνεις και αποκρύπτεις...

Η δεδομένη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην ανακοίνωση των Πόθεν Έσχες, που δεν μας διαφωτίζουν καθόλου για το Πόθεν, πολλαπλασιάστηκε μετά τις αποκαλύψεις για τον Γιώργο Τράγκα...

Πρόκειται μια νομοθετημένη διαδικασία που σε καιρούς παρατεταμένης κρίσης εμπιστοσύνης φιλοδοξεί να διασώσει την "τιμή και την υπόληψη" του πολιτικού συστήματος απέναντι στους πολίτες.

Η απαρίθμηση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να εξηγείται το πώς αποκτήθηκαν, χωρίς να ξέρουμε τι αποκτήθηκε κατά την ενασχόληση του βουλευτή με την πολιτική, χωρίς να διασφαλίζεται ότι πράγματι δηλώνονται όλα, είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου.

Οι πολίτες εδώ και καιρό δεν πιστεύουν ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των μελών της κυβέρνησης και των βουλευτών παρέχουν ακριβή εικόνα του ποια και πόση είναι η περιουσία του πολιτικού προσωπικού (Έσχες) και πολύ περισσότερο ότι ελέγχεται η προέλευσή της (Πόθεν).

Ωστόσο, η φετινή διαδικασία έχει εδώ και μέρες δεχθεί τη χαριστική βολή. Οι αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος ως εκδότης και δημοσιογράφος ήταν υπόχρεος Πόθεν Έσχες, απέδειξε αυτό που γνώριζαν όλοι εδώ και καιρό.

Ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί και οι ταγοί του στερούνται πολιτικής βούλησης για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή.

Το ύψος της κρυφής περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, χρειαζόταν πέρα από το δαιμόνιο του ιδίου και πολιτική βούληση για να μην ελεγχθεί όπως πρέπει επί χρόνια.

Την παράσταση "Πόθεν Έσχες" την παρακολουθούμε από το 2003. Δυο κραυγαλέες υποθέσεις μαύρου χρήματος που θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει εγκαίρως οι αρχές ήταν του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιώργου Τράγκα και οι δυο μακαρίτες πια.

Ο πρώτος παραλίγο να αγοράσει την Ακρόπολη για να τον ανακαλύψουν και για τον δεύτερο μάθαμε ότι είχε περιουσία πετυχημένου εφοπλιστή μετά θάνατον.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA