Gov.gr Wallet: Αυτή είναι η εφαρμογή για ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό - Σε ισχύ από το απόγευμα της Τετάρτης (Εγκατάσταση με ένα κλικ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Gov.gr Wallet: Αυτή είναι η εφαρμογή για ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό - Σε ισχύ από το απόγευμα της Τετάρτης (Εγκατάσταση με ένα κλικ)

Μέσω του gov.gr Wallet θα μπορούν από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (27-07-2022) οι πολίτες να επιδεικνύουν την ταυτότητα και το δίπλωμά τους από το κινητό τους τηλέφωνο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, να γίνεται εξακρίβωση στοιχείων, κ.α., χωρίς πλέον να είναι υποχρεωτικό να τα έχουν μαζί τους εφόσον βέβαια έχουν συσκευή κινητού και να έχουν εγκαταστήσει την συγκεκριμένη εφαρμογή...
Τα δύο έγγραφα θα μπορούν να αποθηκευτούν μέσα στο ψηφιακό πορτοφόλι, εκεί που ήταν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, και άμεσα θα τεθούν σε ισχύ.

Τι είναι το Gov.gr Wallet

Το Gov.gr Wallet είναι η επίσημη ελληνική εφαρμογή wallet, η οποία διατίθεται μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης.Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή:

Ταυτότητα:

Ο αριθμός ταυτότητας.

Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.

Το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.

Το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες.

Η ημερομηνία γέννησης.

Ο τόπος γέννησης.

Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας.

Η φωτογραφία του κατόχου.

Δίπλωμα οδήγησης:

Ο αριθμός άδειας οδήγησης.

Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.

Η ημερομηνία γέννησης.

Ο τόπος γέννησης.

Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης.

Η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης.

Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Ο κωδικός κατηγορίας οχήματος.

Η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος.

Η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος.

Η φωτογραφία του κατόχου.

Η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικού προσώπου.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε την εφαρμογή στο Google Play

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε την εφαρμογή στο App Store

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε μέσω ποιου φορέα θέλετε να συνδεθείτε. Είτε με τους κωδικούς Taxisnet, είτε μέσω ebanking με την τράπεζα της επιλογής σας.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για «κατέβασμα» στο κινητό και όπως ανακοινώθηκε από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (27-07-2022) και μετά η δυνατότητα προσθήκης των δύο εγγράφων θα έχει ενεργοποιηθεί.

Προσωπικά δεδομένα

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μίλησε σήμερα για το θέμα, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προσωπικά δεδομένα και διαβεβαίωσε ότι το κράτος διασφαλίζει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA