Παρέμβαση αναρχικών και στη Χαλκίδα υπέρ του 34χρονου φυλακισμένου Γιάννη Μιχαηλίδη που κάνει απεργία πείνας - Έβαψαν συνθήματα, κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παρέμβαση αναρχικών και στη Χαλκίδα υπέρ του 34χρονου φυλακισμένου Γιάννη Μιχαηλίδη που κάνει απεργία πείνας - Έβαψαν συνθήματα, κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια (ΦΩΤΟ)

Ήρθε και η σειρά της Χαλκίδας μετά από δεκάδες παρεμβάσεις αλληλεγγύης, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες σε άλλες πόλεις από αντιεξουσιαστές και αναρχικούς  που ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη που κάνει απεργία πείνας πάνω από 60 ημέρες και νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ αναμένεται η απόφαση του Εφετείου Λαμίας για το νέο αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα δικηγόρος του...



Για την ιστορία, ο 34χρονος -πλέον- Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί αρχικά πριν από περίπου 10 χρόνια, με την κατηγορία ότι είναι μέλος της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" και τελικά αθωώθηκε. Λίγο αργότερα, συνελήφθη για ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης με την αστυνομία να δίνει τότε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρησμένο του πρόσωπο από το ξύλο. Έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού, παρότι δεν ήταν ένοπλος, αλλά επειδή πήρε το περιπολικό για να διαφύγει της σύλληψης. Καταδικάστηκε επίσης ξανά σε 11 χρόνια κάθειρξη για φυσίγγια που βρέθηκαν σε σπίτι συντρόφου του, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν δικά του, με την αιτιολογία πως τα κατείχαν όλοι μαζί «προκειμένου να τελέσουμε ο καθένας ξεχωριστά και από μόνος του "ατομική τρομοκρατία"», όπως επισημαίνει στο μακροσκελές κείμενο που είχε δημοσιεύσει, για να ανακοινώσει την έναρξη της απεργίας πείνας του. Σημειώνεται επίσης ότι το 2019 ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει από τη φυλακή, διαπράττοντας μάλιστα στη συνέχεια και ληστεία, ενώ αργότερα η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν αναρχικοί αλληλέγγυοι του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη έκαναν παρέμβαση και στη Χαλκίδα ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του. Έβαψαν συνθήματα, κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια όπως τονίζουν στην ακόλουθη ανακοίνωση δημοσιεύοντας και σχετικές εικόνες:

«Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πόλη της Χαλκίδας ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του συντρόφου Γ. Μιχαηλίδη από 23/5. Μαζί με συντρόφισσες/ους πετάξαμε τρικάκια στην πόλη, βάψαμε συνθήματα και κρεμάσαμε 2 πανό. Τέλος κατευθυνθήκαμε σε εκδήλωση που πραγματοποιούσαν σύλλογοι της περιοχής σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα και διαβάσαμε το κείμενο ενώ παράλληλα το μοιράσαμε στα άτομα που παρεβρέθηκαν εκεί».

ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA