Ξαφνικός θάνατος 23χρονου φοιτητή σε παραλία: «Ήταν θετικός στον κορονοϊό και δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε ακόμα...», λέει ο γιατρός της οικογένειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ξαφνικός θάνατος 23χρονου φοιτητή σε παραλία: «Ήταν θετικός στον κορονοϊό και δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε ακόμα...», λέει ο γιατρός της οικογένειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πιθανά αίτια για τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου φοιτητή σε παραλία στη Σίφνο, αναφέρθηκε ο καρδιολόγος και ιατρός της οικογένειας, Παναγιώτης Ιακωβής...

Σημειώνεται ότι ο νεαρός φοιτητής ήταν από την Λαμία και η μητέρα του είναι ιατρός παθολόγος στο Νοσοκομείο Λαμίας. Είχε πάει για διακοπές στη Σίφνο και στη παραλία που βρισκόταν άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο γιατρός της οικογένειας:

«Από ό,τι φαίνεται ήταν ένα ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, με οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική κατάρρευση. Το επεισόδιο αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα από πού προήλθε, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων από την ιατροδικαστική υπηρεσία, θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Η πρώτη εικόνα όμως είναι ένα οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο. Ήταν θετικός στον κορονοϊό και η πρώτη εικόνα λοιπόν, είναι ότι εδώ έχουμε ισχαιμική απάντηση του οργανισμού, ισχαιμικό πρόβλημα στην καρδιά, συνεπώς υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κορονοϊός κάνει ισχαιμία του μυοκαρδίου, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Συνήθως όμως ο κορονοϊός δεν κάνει ισχαιμική απάντηση, κάνει μυοκαρδιακή βλάβη ή περικαρδιακή βλάβη του φλεγμονώδους τύπου, δηλαδή φλεγμονή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου.

Δεν έχω εξετάσει το παιδί στο παρελθόν, μπορώ όμως να πω επειδή το παιδί είχε μία μητέρα που είναι εξαιρετική παθολόγος της Λαμίας, δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα όπως έγινε γνωστό και από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας όπου δεν βρέθηκε κάποια οργανική καρδιοπάθεια, ούτε κάποια αποφραγμένη αρτηρία στεφανιαία. Συνεπώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA