Εσωτερικών Υποθέσεων: Χειροπέδες σε 53χρονο αστυνομικό - προπονητή βόλεϊ που βίαζε 14χρονη αθλήτρια του εδώ και καιρό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εσωτερικών Υποθέσεων: Χειροπέδες σε 53χρονο αστυνομικό - προπονητή βόλεϊ που βίαζε 14χρονη αθλήτρια του εδώ και καιρό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγες ώρες μετά τον μεγάλο σάλο που ξέσπασε από τις εικόνες της ωμής αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δικαστική απόφαση σχετικά με τον 34χρονο αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη στην Αθήνα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην ανακοίνωση της εξιχνίασης μιας σοβαρής υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από αστυνομικό...

Συγκεκριμένα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν στη Μυτιλήνη, μετά από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της, έναν 53χρονο αστυνομικό (πατέρα δύο ανήλικων αγοριών) που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λέσβου και ήταν επίσης προπονητής γυναικείας ομάδας βόλεϊ σε σύλλογο του νησιού, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε συστηματικά τη 14χρονη τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο εκμεταλλευόμενος την θέση του και ως προπονητής γυναικείας ομάδας βόλει.

Όπως αποκαλύφθηκε ακόμα από την προανάκριση, ο αστυνομικός είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης, ενώ από τον περασμένο Μάιο, έχοντας ένα προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, ο 53χρονος επιχειρούσε να παρασύρει την 14χρονη που βίαζε, σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι και σε οχήματά του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α. τα οποία θα εξεταστούν.

Ο 53χρονος, που ήταν υπεράνω πάσης υποψίας και παρουσίαζε την εικονα ενος φιλήσυχου οικογενειάρχη, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα (01-08-2022) στον Ανακριτή. 

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους» 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σύλληψης αστυνομικού για βιασμό ανηλίκου. 

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε και την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA