Λαγοκέφαλος «τέρας» στο αγκίστρι ψαρά - Δείτε σε ποια περιοχή πιάστηκε (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Λαγοκέφαλος «τέρας» στο αγκίστρι ψαρά - Δείτε σε ποια περιοχή πιάστηκε (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λαγοκέφαλος που δεν έχει προηγούμενο για τα δεδομένα της χώρας...

Είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί στις ελληνικές θάλασσες, με την όψη του να τρομάζει. Η Κάλυμνος έχει τις τελευταίες μέρες ένα επιπλέον θέμα συζήτησης, μετά τις εικόνες που ανέβασε ο ψαράς. Εκείνος που έριξε στη θάλασσα ένα αγκίστρι και τα επόμενα δευτερόλεπτα, έδινε μάχη για να το ανεβάσει στη στεριά.

Ο λαγοκέφαλος ζύγισε πάνω από 6 κιλά και τον ψάρεψε ο Μιχάλης Μαμουζελλος, που καθημερινά περνά τον ελεύθερο του χρόνο σε πολλά σημεία του νησιού, ψαρεύοντας με το καλάμι του και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους. Σε μια από αυτές τις εξορμήσεις, έμεινε έκπληκτος, παρά την εμπειρία του, όταν στα αγκίστρια του πιάστηκε ένας τεράστιος λαγοκέφαλος, που προκαλεί δέος στην εμφάνιση του, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλοί από τους λεγόμενους “Λεσεψιανούς μετανάστες”, όπως ονομάζονται τα ωκεάνια ψάρια που μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Ο συγκεκριμένος λαγοκέφαλος πάντως είναι ο μεγαλύτερος που έχουμε δει μέχρι σήμερα στις ελληνικές θάλασσες.

Ο λαγοκέφαλος είναι ένα είδος καταστροφικό για τα αλιεύματα της περιοχής και επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αφού έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες, ειδικά όταν είναι κοπάδια ή παρόμοιου μεγέθους, όπως αυτός από την Κάλυμνο.

Αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους παράκτιους αλιείς αυτό το ξενικό είδος, όπως και άλλα πολλά, το οποίο να επισημανθεί πως προκαλεί τον θάνατο αν καταναλωθεί το κρέας του, που βλέπουν τα αλιεύματα να μειώνονται ανησυχητικά αλλά και τα εργαλεία της δουλειάς τους να καταστρέφονται. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Πληροφορίες: palmoskalymnoy.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA